Home / AKTUELNO / ALBANCI SE GRUPIŠU U LIPKOVU! POSLE FORMIRANJA TZV. VOJSKE KOSOVA POČELA MOBILIZACIJA NA GRANICI SA SRBIJOM!

ALBANCI SE GRUPIŠU U LIPKOVU! POSLE FORMIRANJA TZV. VOJSKE KOSOVA POČELA MOBILIZACIJA NA GRANICI SA SRBIJOM!

U Lipkovu u Makedoniji, na samoj granici sa južnom srpskom pokrajinom Kosovo i Metohijom, počela je koncentracija albanskih paravojnih jedinica i mobilizacija istih, javlja Aleksndar Dugin, geopolitičar i jedan od glavnih ideologa predsednika Rusije Vladimira Putina.

Nakon što je tzv. Kosovski parlament usvojio paket od tri zakona, kojim je ozvaničeno formiranje tzv. Vojske Kosova, ova informacija dolazi direktno iz Makedonije, i to iz mesta nedaleko od Kumanova, u blizini Kačanika, mestu poznatom po najvećem broju pripadnika Islamske države po glavi stanovnika.

Ovo je potvrda da se Albanci spremaju za sukobe, pa čak mobilišu i svoje pripadnike u Makedoniji.

Podsetimo, nakon formiranja tzv. Vojske Kosova formiran je Krizni štab u severnom delu Kosovske Mitrovice na kome su se obratili goran Rakić i Milan Simić pozivajući Srbe da ne nasedaju na provokacije.

Oni su takođe istakli da ukoliko dođe do eskalacije sukoba da će se goloruki braniti.

Građanima Srbije obratio se i Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju najavivši da je moguće proglašenje okupacije Kosova.

– Vojska Kosova predstavlja ilegalnu i okupacionu silu na našoj teritoriji.

To ima za cilj nasilnu promenu granica Srbije.

Tzv. Vojska Kosova formira se u trenutku kada nijedan Albanac nije odgovarao za zločine nad Srbima.

Isti oni koji su činili zločine sada su pripadnici ove vojske – rekao je Đurić.

Check Also

DOBRE VESTI! STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE! OVAJ PUT ZA PENZIONERE, RADNIKE, ALI I OSTALE GRAĐANE, EVO I NA ŠTA BI MOGLI DA RAČUNAJU

Početak masovne vakcinacije u Srbiji doneo je određenu dozu optimizma i nadu da bi pandemija …