Home / AKTUELNO / AMERI SE NIKADA OVAKO NISU OBRUKALI: Tenkovski NATO napad na Rusiju završio u kanalu

AMERI SE NIKADA OVAKO NISU OBRUKALI: Tenkovski NATO napad na Rusiju završio u kanalu

tenk-abramsi-zaglavljeni

Pretnje NATO Moskvi i grupisanje vojnika i tehnike na granicama Rusije izazvali su brojne proteste stanovnika Evrope, ali se ispostavilo da je bojazan da bi moglo doći do svetskog rata neopravdana.

Pre nego učine i najmanji korak prema Rusima vojnici SAD i drugih zemlja moraju da nauče da upravljaju ratnom tehnikom. To je, očigledno, ogroman izazov za njih svako malo naprave neki incident, završe u jarku ili kanalu.

Tokom vežbi NATO snaga u Estoniji tenk je sleteo u jarak, a dvojica vojnika zadobila su povrede, nakon čega su hospitalizovani. Ovo je treći incident ovakve vrste za samo nedelju dana, prenosi Raša tudej (RT).

Prošle nedelje vojno vozilo im se zapalilo nakon što je antenom zakačilo kabl za struju, a povrede je zadobilo troje vojnika.
Serija nesrećnih događaja počela je u utorak kada je estonskog vojnika pregazio kamion, izveštava RT.

Kamion se kretao unazad dok je napuštao zonu na kojoj je izvođena simulacija napada na vojnom polju a vojnik je teško povređen.

Vojna vežba, nazvana Prolećna oluja počela je 8. maja i trajaće do sledećeg petka, sa ciljem da vojnici dostignu stanje međusobnog razumevanja, i mentalitet „braće po oružju“, kazao je komadant estonskih snaga odbrane general Riho Teras.

Koliko su uspešni u tome, dokazale su upravo ove vežbe.
Ovo nije prvi put da NATO na ovakav način pokazuje kakva je zaista njegova ratna spremnost.

Početkom godine kontigent oklopnih vozila američke vojske koji su preko Nemačke išli u Poljsku kako bi se prebacili na rusku granicu ostao je zaglavljen na putu, jer su vozila udarala u mostove i tunele.

Takođe, kamioni koji su vozili tenkovsku municiju ostali su zaglavljeni u snegu, dok su neki zbog leda sleteli s puta po kojem su prosuli naoružanje i granate za tenkove M1 abrams. I tada je nekoliko vojnika povređeno.

(Izvor: Informer.rs / IN4S)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …