Home / AKTUELNO / Andrijanin sin je poginuo kada su ga udarila kola Hitne pomoći: A onda je njegovo beživotno telo spaslo troje dece (FOTO)

Andrijanin sin je poginuo kada su ga udarila kola Hitne pomoći: A onda je njegovo beživotno telo spaslo troje dece (FOTO)

500Foto-ilustracija: Profimedia/PhotoAlto

 

U teškim trenucima, skrhani sopstvenim bolom, ovi roditelji su smogli snage da pomognu drugima. Nino i Andrijana Hrlić su donirali organe svog poginulog sina i spasili troje dece.

Prenosimo njihovu priču u celosti.

– Na Lovru je naletelo vozilo Hitne pomoći. Teško povređenog dečaka prevezli su u Klaićevu bolnicu, ali povrede su bile preteške. Proveo sam dve noći u autu pred Klaićevom bolnicom u kojoj mi je bio sin. Nije mi padalo na pamet da se maknem.

Nisam mogao da zaspim, stalno sam razmišljao. Tako mi je sinulo da ako slučajno dođe do onog najgoreg, ako mi sin ne preživi, da bi mogli spasiti tuđe živote donacijom njegovih organa. Rekao sam to bivšoj supruzi i ona se složila – prisetio se Nino Hrlić (40) iz Donje Bistre najtežeg dana u životu, prenosi 24sata.hr.

Njegov sin Lovro (14) preminuo je 2. septembra prošle godine u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, a njegovi su organi spasili troje dece u samo jednom danu. Na Lovru je u Donjoj Bistri dva dana ranije naletelo vozilo Hitne pomoći dok se vozio biciklom.

Prevezli su ga u bolnicu i operisali, pa stavili u veštačku komu. No, povrede su za Lovru ipak bile preteške.

Porodica je ponosna na svoju odluku o donaciji organa i taj im čin, kažu, pruža utehu. Lovrino je srce otišlo u Nemačku, jetra u Austriju, a bubrezi su ostali u Hrvatskoj. Lovrina mama Andrijana (37) kaže da je bio osećajan, uvek spreman za poljubac i zagrljaje sa svojim najbližima te da je voleo da pomaže drugima.

500Foto-ilustracija: Profimedia/PhotoAlto

Od Nina se razvela pre tri godine, a Lovro je ostao da živi sa njom u stanu u Voltinom naselju. Brat Kristijan (16) je otišao da živi sa ocem. Lovro je trenirao atletiku i košarku, a bio je i nadaren za slikanje. Stan je pun njegovih crteža.

– Naravno da bih htela da upoznam decu koja su dobila Lovrine organe, ali to nije dozvoljeno.

To nikada neću saznati, ali mislim da je to pravilo ispravno. Da opet moram da donesem takvu odluku, uvek bih postupila na isti način – rekla je u suzama Andrijana.

Ona i bivši suprug Nino apeluju na vozače da prilagode brzinu, a nakon Lovrine smrti pisali su mnogim institucijama o svom slučaju kako bi upozorili na veću potrebu za pešačkim prelazima i povećanu sigurnost na ulicama u Donjoj Bistri.

– Sve su nam institucije pozitivno odgovorile, a sada čekamo da se pokrenu i ostvare svoja obećanja – zaključio je skrhani tata Nino.

Pokrenuo akciju da se ne ponovi

– Na mestu gde je Lovro poginuo sada i do tri puta nedeljno dežura policija. Mnogima su na tom delu napisali kazne zbog prebrze vožnje. Žao mi je što i pre nisu kontrolisali brzinu – tvrdi Nino koji je sa Andrijanom pokrenuo akciju da spreče nove tragedije.

(Telegraf.rs)

 

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …