Home / AKTUELNO / Bivši fudbaler, Latas: Iznuđivači su mi život pretvorili u pakao, planirao sam da ih ubijem!

Bivši fudbaler, Latas: Iznuđivači su mi život pretvorili u pakao, planirao sam da ih ubijem!

Branku Latasu (56), iz Novog Sada, dvojica iznuđivača su danima pretili smrću. Jedan ga je napadao, a drugi „branio“. Hteo je da ih pobije, ali se ipak obratio policiji.

500

– Najpre sam mislio da negde nabavim pištolj i sam ih pobijem, onda sam hteo da prodam automobil i dam im ono što traže, da bih, najzad, prelomio i, uprkos pretnjama da se ne igram glavom, ipak odlučio da se obratim policiji. Sada, kada je sve to iza mene, znam da je to bila jedina ispravna odluka –

Ovako počinje svoju ispovest za „Novosti“ bivši fudbaler Branko Latas (56) koji je u žižu javnosti dospeo pre tri dana, prilikom primopredaje 3.000 evra koje su od njega tražili za nepostojeće dugove Zoran Jajić (48) i Drago Š. (32).

– Iz porodičnih razloga sam se, pre 16 meseci, preselio u Novi Sad i otvorio prodavnicu zdrave hrane i restoran „Šiš ćevap“. U međuvremenu, oni su tu počeli da svraćaju zbog jedne radnice koju su znali od ranije i koja je zbog, njihovih pretnji, morala da napusti posao – nastavlja naš sagovornik.

Latas, tada, još nije znao da je Jajić, svojevremeno, zbog ubistva Draga Milovića u Vrbasu, više godina proveo u zatvoru i da je, u januaru ove godine, hapšen u akciji „Grom“, usmerenoj protiv trgovaca narkoticima.

– Počelo je od Jajićevih priča da ima 20 ljudi u policiji koje mesečno plaća po 500 evra i kako ću, budem li ga slušao, živeti mirno i dobro kao i oni, da bih, na kraju, saznao da to, ipak, ima i vrlo konkretnu cenu i to od 3.000 evra – kaže Latas.

Toliko su mu, naime, tražili, preteći da će ubiti ne samo njega, već i članove njegove porodice. Čak su mu oteli i dokumentaciju koju je bio pripremio za sudski proces oko podele imovine sa bivšom nevenčanom suprugom iz Stare Pazove.

– Tvrdili su da sam im te pare dužan, mada od njih nikada nisam uzeo ni dinar. Dolazili su svakog dana, a sve se odvijalo po sistemu vruće-hladno. Čas je razjareni Drago molio Zorana da ga pusti da me iseče, a ovaj me tobože branio, čas je bilo obrnuto – ispričao je Branko.

Sreća je, veli, što nije imao novca da, bilo gde i po bilo kojoj ceni, kupi oružje.

Jer, u jednom trenutku je bio odlučio da se sam obračuna sa nasilnicima.

– Onda sam, u očaju, prošle nedelje prelomio i, znajući koliko rizikujem, obratio se policiji – kaže Latas, ukazujući da je tada konačno došao kraj njegovim mukama.

Dvojica iznuđivača su uhapšena u ponedeljak, u munjevitoj policijskoj akciji u trenutku kada im je Latas predavao 3.000 evra koje su od njega tražili. Njemu je, kaže, od stresa odmah posle toga bilo toliko loše da je morala da interveniše i Hitna pomoć. Latas je i danas pod zaštitom policijskih inspektora.

Latas je od 1976. do 1986. godine bio profesionalni fudbaler u kruševačkom Napretku, Boru, Sarajevu, skopskom Vardaru i, najzad, beogradskom Radu.

Potom je, kao trener mlađih kategorija kluba sa Banjice, uz ostale, prvim fudbalskim koracima učio Zorana Batu Mirkovića, Željka Cicovića, Nemanju Vučićevića…

(Novosti)

Check Also

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT RUSIJE I ZAPADA JE NEIZBEŽAN- RUSIJA IMA ORUŽJE I SPREMNA JE

Otvoreni vojni sukob između Rusije i kolektivnog Zapada je već neizbežan. Ovo je u intervjuu …