Home / AKTUELNO / BROJ ŽRTAVA U MAKEDONIJI SE POVEĆAO NA 15, A ISPOVESTI POVREĐENIH LEDE KRV U ŽILAMA! (VIDEO)

BROJ ŽRTAVA U MAKEDONIJI SE POVEĆAO NA 15, A ISPOVESTI POVREĐENIH LEDE KRV U ŽILAMA! (VIDEO)

Noćas je u skopskoj bolnici preminula još jedna osoba, čime se broj poginulih u najtežoj autobuskoj nesreći u istoriji Makedonije popeo na 15, a prema izjavi makedonskog ministra zdravlja Venka Filipčeta, još sedmoro putnika se nalaze u kritičnom stanju.

Teška saobraćajna nesreća se dogodila juče u popodnevnim satima kod sela Laskarci blizu Tetova, kada je autobus firme Durmo Turs, putujući od Skoplja ka Gostivaru prešao na drugu kolovoznu traku, probio sve zaštitne ograde i sleteo na regionalni put, a odatle upao u jarak i prevrnuo se na krov.

Uzrok ove teške nesreće utvrđuju istražni organi. Nije isključeno da je do nesreće došlo kada je na autobusu pukla guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu i survao se u jarak.

Pozivajući se na izjavu neimenovanog svedoka, skopski portal 24info.mk ističe da se autobus kretao ogromnom brzinom i da je bukvalno preleteo preko autoputa rušeći pred sobom zaštitne ograde, da bi se par sekundi kasnije čuo jak tresak, a potom i jauci povređenih putnika zarobljenih u prevrnutom i smrskanom autobusu.

Na lečenju u gradskoj bolnici „8. septembar“ primljeni su: Nikola Karanfilovski, Mersem Neziri, Esad Emruli, Alajdin Šabani, Jasmina Stojanova, Meti Betim, Antonio Antonievski, Dušan Stefanovski, Ljujzim Talipi, Manuil Trifunovski, Muhamed Šiško, Verica Stojanovska, Serije Mustafi, Aliče Uzeir, Goran Naumovski, Demira Ali, Seda Jusufi, Jeton Ismaili, Jolca Ibraimi, Halid Useini, Mičiv Fekiri, Jasmin Sejfuli, Fikrije Stefan, Jovana Gramtnikova, Abaz Kasanferdi, Ilija Ristovski, Dilala Alili, Abdul Ismaili i Ljuljan Alili.

Ekipa tetovske televizije Klan uspela je da uđe u jednu skopsku bolnicu i razgovara sa jednim povređenim putnikom.

– Stabilan sam, ali imam bolove. Iskreno da vam kažem, sve se dogodilo veoma brzo. Odjednom je autobus izgubio kontrolu, sa jedne trake je otišao na drugu, pa smo se prevrnuli. Pali smo dole, ne znam šta je to bilo. Sve je trajalo nekoliko sekundi. Dok smo se pribrali, autobus se već nalazio na krovu. Svi su bili u veoma lošem stanju. Autobus je bio pun do poslednjeg mesta jer se u tom periodu svi vraćaju sa posla. Ta linija je najfrekventnija – ispričao je iz bolničkog kreveta za tv Klan jedan od povređenih ljudi.

Autobus sa 51 putnikom, iz Skoplja je krenuo u 16:15 časova, a sa njim su najčešće putovali javni službenici i studenti iz Gostivara koji rade ili studiraju u Skoplju.

Prvi u pomoć nastradalima su priskočili lokalni stanovnici, koji su sa bagerima pokušali da na točkove vrate prevrnuti autobus da bi mogli spašavati ljude, a potom su iz Skoplja stigli i vatrogasci koji su sa specijalnom opremom napravili otvor kroz koji su vatrogasci vadili nastradale.

– Izvadili smo 18-19 povređenih. Najpre jednu bremenu ženu, a potom i ostale koji su davali znake života. Morali smo sa bagerima žitelja da intervenišemo jer je autobus bio skroz uništen. Intervenisali smo sa 4 vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca – izjavio je za skopski portal sdm.mk. Vladimir Simonovski, komandir vatrogasne brigade iz Skoplja.

Očevici ističu da su dvojica muškaraca upravljali sa bagerima da bi podigli autobus i izvadili putnike. Autobus je od siline udara bio napukao na dva dela, a to je, kažu očevici, otežavalo akciju spašavanja putnika u njemu.

Check Also

PALA ODLUKA: OD FEBRUARA OBAVEZNA VAKCINACIJA

Austrijski parlament usvojio je večeras odluku o uvođenju obavezne vakcinacije. Doris Bures, druga predsednica Nacionalnog …