Home / AKTUELNO / BUGARI OPTUŽILI SRBIJU: „EVO ZBOG ČEGA SE SRBI NAORUŽAVAJU“

BUGARI OPTUŽILI SRBIJU: „EVO ZBOG ČEGA SE SRBI NAORUŽAVAJU“

„Na Balkanu nema takvog konflikta zbog kojeg bi Srbiji bio potreban sistem S-400“, izjavio je bugarski novinar Nikolaj Kristev.

Video sam takvo oružje u Siriji, U ruskoj bazi, ali tamo je rat. Čini mi se neobjašnjiva činjenica da se na Balkanu, gde su konflikti, kako nam se čini, prevaziđeni, pojavljuje takav tip naoružanja. Verovatno je to nastavak drugog talasa modernizacije vojske u Srbiji, koja je počela sa željom da se kupe rakete srednjeg dometa, oko 800 kilometara.

Zašto 800 kilometara? Jer na takvom rastojanju se nalaze Zagreb i druge balkanske prestonice, u kojima odnosi prema Srbima nisu baš dobri – rekao je on u programu televizije „Evropa“.

– Beograd po pitanju kupovine takvog naoružanja ne može sebi dozvoliti to što može Ankara. Turska je u poslednjem času odložila ili u najmanju ruku na neko vreme obustavila drugu fazu isporuke S-400 na svojoj teritoriji, kako bi naterali Moskvu da pristane na zajedničku proizvodnju tehnologija po kojima se pravi S-400. U Srbiji to nećete videti.

Srbija bi možda i htela, ali ona, kao prvo, nema za to finansijske resurse, a kao drugo, nema smelosti koju ima tursko rukovodstvo da kaže Putinu: „Želim da radimo zajedno na tehnološkom razvoju i imamo mogućnost da zajedno proizvodimo S-400“ – izjavio je Kristev.

(Sputnjik)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …