Home / AKTUELNO / BUGARI PRIZNALI DA SU UMEŠANI U AKTUELNU OBAVEŠTAJNU AFERU U SRBIJI! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

BUGARI PRIZNALI DA SU UMEŠANI U AKTUELNU OBAVEŠTAJNU AFERU U SRBIJI! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Bivši ministar spoljnih poslova Bugarske i predsednik Atlantskog saveta Solomon Pasi, rekao je da Srbija još nije u poziciji da kritikuje bugarsku politiku.

Kako prenosi Sputnjik, Pasi je prokomentarisao izjavu predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna, koji je rekao da je Bugarska umešana u aktuelnu obaveštajnu aferu u Srbiji.

Pasi kaže da je prisustvo Bugarske u Srbiji je neophodno zbog ruskog uticaja u toj zemlji.

“Moramo da budemo tamo. Najveći ruski špijunski centar nalazi se u Nišu, na 30 kilometara od Bugarske”, istakao je Pasi, prenosi “Nova”.

Bivši bugarski ministar se oglasio i povodom komentara srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina da Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje, a Srbija to ne dopušta.

On je podsetio da je Bugarska članica NATO-a, Evropske unije, kao i da će uskoro postati članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, piše Sputnjik.

“Bugarska je daleko ispred Srbije. Srbija još nije zemlja koja nas može ocenjivati. Oni nam, takoreći, još nisu dorasli. Međutim, to nas ne sprečava da održavamo dobre odnose. Takođe apelujem na bugarsku obaveštajnu službu da bude veoma obazriva kada je reč o Srbiji, i da poveća tamo svoje prisustvo, jer je to neophodno“, zaključio je Solomon Pasi.

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …