Home / AKTUELNO / Carinik je rutinski zaustavio „opel kadet“ sa ćuprijskim tablicama, a kada je otvorio prtljažnik uhapsio je vozača istog časa! (FOTO)

Carinik je rutinski zaustavio „opel kadet“ sa ćuprijskim tablicama, a kada je otvorio prtljažnik uhapsio je vozača istog časa! (FOTO)

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić
Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Carinici su tokom vikenda u takozvanim “dubinskim kontrolama” zaplenili 163 kilograma rezanog duvana, saopštila je danas Uprava carina.

Kod naplatne rampe na ulazu u Vranje, 21. januara 2017. godine, carinici su zajedno sa policijom zaustavili automobil “Opel kadet” ćuprijskih registarskih oznaka, u čijem je prtljažniku pronađeno 70 kilograma rezanog duvana.

Vozač, 51-godišnji Ćupričanin, nije posedovao nikakve dokaze o plaćenim dažbinama za robu.

Dan ranije carinci su na poziv policije iz Vranja asistirali u zajedničkoj kontroli pomoćnih objekata u selu Vrtogoš pored Vranja.

Prilikom pretresa je u šupi pored porodične kuće 20-godišnjeg srpskog državljanina pronađeno devet crnih kesa i četiri kutije sa rezanim duvanom, ukupne težine 93 kilograma, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

501

Prema izjavi vlasnika, rezani duvan je radi dalje preprodaje nabavljen u Velikom Trnovcu.

S obzirom da se radi o stranoj robi za koju nije postojala dokumentacija o poreklu i plaćenim dažbinama, u oba slučaja je pokrenut prekršajni postupak, a roba privremeno zadržana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Check Also

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: EVO ŠTA NAS SVE ČEKA..!

Iz godine u godinu sve su više temperature i sve toplija leta. Ako volite ovo …