Home / AKTUELNO / ČETVRTI DAN „PROTESTA PROTIV DIKTATURE“ U BEOGRADU: Oglasili se i inicijatori – POLITIČARIMA OVDE NIJE MESTO! (VIDEO)

ČETVRTI DAN „PROTESTA PROTIV DIKTATURE“ U BEOGRADU: Oglasili se i inicijatori – POLITIČARIMA OVDE NIJE MESTO! (VIDEO)

protesti- srbija- studenti

 Ispred Doma Narodne skupštine oko 18 časova počeo je protest pretežno mladih ljudi koji time izražavaju nezadovoljstvo zbog izbornih rezultata.

Učesnici su nakon okupljanja kod Skupštine krenuli u protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.
Demonstranti nose transparente „Mi pijemo ‘ladnu vodu, oni jedu prasetinu“, „Vučiću Šrederu“, „Nećemo da budemo jeftina radna snaga.

Tramvaji kod Pravnog fakulteta i u Beogradskoj ulici trenutno stoje, a saobraćaj od Vukovog spomenika do Skupštine Srbije je blokiran.

Studente je podržala i Mila Alečković. Koja je rekla da je to naša srpska i slobodarska omladina koji treba da ostanu ne ukaljani.

Ona je rekla da će se boriti da da neko zloupotrebi miting i Ukrajinski scenario. Ona je napomenula i da je uz studente i dijaspora.

Za Kurir TV još jedan inicijator protesta dao je izjavu u kojoj je naglasio da iza protesta niko ne stoji ida je sve počelo potpuno spontano.

Okupljenima ispred skupštine podeljen je papir na kome je stajalo obaveštenje da će biti dat minut ćutanja za žrtve šestoaprilskog bombardovanja 1941. kada se stigne do zgrade RTS.

Za Kurir Sima Radovanović je naveo da je jedan od inicijatora, ali ne i organizator protesta. On je naveo da ima troje dece. On je rekao da je svako dete Srbije njegovo dete. On je rekao da političari na protestu nemaju šta da traže.

Pogledajte snimke:

(RTS / Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …