Home / AKTUELNO / Crna Gora digla vojsku na granici s Albanijom: Masovan upad 2.850 migranata

Crna Gora digla vojsku na granici s Albanijom: Masovan upad 2.850 migranata

Crnogorski vojnici su nakon 15 godina ponovo na granici sa Albanijom. Oni zajedno sa policijom danonoćno čuvaju prelaz Božaj, tačnije njegovu zonu zbog 2.850 migranata koji su ilegalno ušli u Crnu Goru.

Vojska Crne Gore se na granici nalazi već sedam dana, da bi sprečili ilegalni ulazak migranata u Crnu Goru iz Albanije čiji je broj tokom godine bio 2.850, navodi RTCG.

– Mi smo od početka godine pojačali mere, ali smo procenili da je veoma značajno da nam se u to pojačanje uključi vojska – saopštio je načelnik Odseka za nadzor granice Crne Gore Vojislav Dragović.

On je kazao da su na dnevnom nivou imali nezakonite ulaske između 20 i 30 migranata, a sada je oko 15 migranata na dnevnom nivou.

RTCG navodi da se, kada se broj ljudi koji traže azil u Crnoj Gori uporedi sa prošlom godinom, primećuje veći pritisak na granice.

Dragović je naveo da je u 2017. bilo 840, a da u ovom periodu do kraja avgusta ima oko 2.850 migranata koji su nezakonito prešli granicu. RTCG dodaje da podaci pokazuju da se više od 2.000 njih ipak vratilo nazad u Albaniju kada su primetili graničnu patrolu.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …