Home / AKTUELNO / DA JE VIŠE OVAKVIH LJUDI, RATA NE BI NI BILO: Srpsko dete(9) s Kosova hteli da kidnapuju, spasile je komšije Albanci!

DA JE VIŠE OVAKVIH LJUDI, RATA NE BI NI BILO: Srpsko dete(9) s Kosova hteli da kidnapuju, spasile je komšije Albanci!

Nepoznate osobe pokušale su juče u selu Babin Most kod Obilića na Kosovu i Metohiji da kidnapuju devetogodišnju devojčicu srpske nacionalnosti..

otmica- devojka

Prema priči nekolicine očevidaca koji su želeli da ostanu anonimni, devojčica je krenula u školu “Milan Rakić” i na raskrsnici u Babinom mostu nepoznate osobe pokušale su da je na silu uvuku u crni džip bez registarskih tablica.

– Prizor je bio zaprepašćujuć! Devojčici koja je vrištala i pokušala da se otme iz ruku otmičara u pomoć su pritekli lokalni Albanci iz kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini – objasnio je za Telegraf B. B. koji se sasvim slučajno našao na mestu gde se zbio incident.

Kada su to videli, uplašeni otmičari su pobegli, a devojčica je pod teškom traumom odvedena kući.

– Pokušaj otmice se dogodio između pola osam i osam, od strane dva mlađa muškarca koji su bili u crnom džipu bez registarskih tablica, devojčica je počela da vrišti, u tom trenutku naišao je Albanac i on je počeo da viče, nakon čega su mladići pobegli – rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Nenad Denić koji nam je preneo razgovor sa direktorom škole, koji je slučaj prijavio Kosovskoj policiji.

Denić je o pokušaju otmice devojčice obavestio jedinice Kfor-a za saradnju sa lokalnim stanovništvom, koji su takođe obavili razgovor sa direktorom škole.

Par dana pre pokušaja otmice devojčice, nepoznate osobe su slikale školu, o ovome je direktor obavestio Kosovsku policiju i na osnovu registarskih tablica policija je identifikovala vozilo, ali do sada nisu obavešteni ko je i zašto slikao školu.

Kosovska-policija-uvidjaj

Ovaj događaj je uznemirio i uplašio sve stanovnike Babinog mosta, a posebno decu.

Prema Denićevim rečima stanovništvo ovog sela se od rata naovamo nikada nije osećalo bezbedno. Iako ističe da sa lokalnim Albancima nije nikada bilo problema, meštani su izloženi stalnim krađama. Ukradeno je 80 grla stoke, nekoliko automobila i traktora, letina se stalno uništava ili takođe krade.

U Babinom mostu koji je etnički mešovita sredina živi oko 800 Srba u nešto manje od 200 domaćinstava i između 200 i 300 Albanaca.

(Telegraf.rs)

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …