Home / AKTUELNO / Daily Mail: U Portugalu umrla medicinska sestra koja je primila vakcinu Pfizer/BioNTech!

Daily Mail: U Portugalu umrla medicinska sestra koja je primila vakcinu Pfizer/BioNTech!

Portugalska medicinska sestra Sonja Asevedo (41) umrla je dva dana nakon vakcinisanja protiv koronavirusa američko-nemačkom vakcinom Pfizer/BioNTech.

Ovo je objavio britanski list Daily Mail, navodeći da jevakcinisana 30. decembra, a da je iznenada umrla 1. januara.

Isti list naglašava da Asevedo nakon vakcinacije nije imala neželjene efekte i citira ove reči njenog oca Abilija Aseveda:

„Dobila je vakcinu, ali nije imala simptome. Ne znam šta se dogodilo. Tražim istinu. Želim da znam šta je dovelo do smrti moje ćerke“.

Portugalski institut za onkologiju u Portu, gde je Sonja radila, saopštio je da od nje nije dobio nikakvu žalbu – ni u trenucima vakcinacije ni nakon nje.

Njena ćerka je otkrila da se Sonja požalila samo na „normalnu nelagodu u predelu gde joj je data injekcija sa vakcinom“, a da je, inače, sve ostalo bilo u redu.

U staračkom domu u kantonu Lucern, u Švajcarskoj, jedan njegov štićenik je 30. decembra preminuo nakon prijema vakcine Pfizer/BioNTech.

Dva dana ranije, stariji Izraelac preminuo je od srčanog udara posle vakcinacije protiv kovid-19. Izraelsko Ministarstvo zdravlja formiralo je komisiju koja će istražiti tragediju.

U oktobru se saznalo za smrt 28-godišnjeg brazilskog dobrovoljca koji je učestvovao u ispitivanju vakcine protiv Astra/Zeneca.

Check Also

VUČIĆ OTKRIO: VAKCINISAĆEMO I DECU- ZA NJIH SMO SPREMILI POSEBNU VAKCINU!

Pre nego što su regulatori odobrili kinesku vakcinu kompanije Sinofarm, avion Er Srbije (Air Serbia) …