Home / AKTUELNO / DODIK OTKRIVA: Evo kako treba rešiti problem „Velike Albanije“

DODIK OTKRIVA: Evo kako treba rešiti problem „Velike Albanije“

milorad-dodik-republika-srpska

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srpska i dalje stoji iza politike Srbije koja se odnosi na njen teritorijalni integritet, što je i pokazala nepodržavanjem proglašenja Kosova državom jer to smatra neprihvatljivim.

„Naš stav je isključivo vezan za podršku teritorijalnom integritetu Srbije. Govori se o tome da se Albanija meša u teritorijalne interese drugih zemalja i Albanci su naučeni da se na Balkanu tako ponašaju, što mi odbacujemo“, poručio je Dodik.

Komentarišući navode medija iz Srbije koji pišu o pretenzijama za formiranje „velike Albanije“, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da biti „za“ ili „protiv“ ne znači da se taj proces može zaustaviti.

Dodik smatra da Albanci imaju nameru da upravo tako nešto urade jer, ako je takva ideja došla od premera Albanije ili samoproglašenog Kosova, onda je to daleko ozbiljnije od nekog neformalnog skupa istomišljenika.

„Postoji uverenje kod mnogih političara u regionu i Evropi da podrška Albanicima koja je data kroz rešavanje pitanja Kosova, pa i podrška koja je data Albancima u Makedoniji, govori o tome da postoji sklonost šire međunarodne, pre svega, zapadne zajednice, da podrži Albance u svim njihovim zahtevima, pa ne bi bilo čudno da ih podrži i u formiranju ‘velike Albanije’“, smatra Dodik.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …