Home / AKTUELNO / DRAMA NA KOSOVU- ROSU ZAUZEO SEVERNU MITROVICU: Hapse Srbe uz sirene, pucanje…

DRAMA NA KOSOVU- ROSU ZAUZEO SEVERNU MITROVICU: Hapse Srbe uz sirene, pucanje…

SPECIJALCI ROSU upali su rano jutros u Kosovsku Mitrovicu, sa više od deset policijskih vozila, i zauzele vitalne tačke u gradu.

Pod izgovorom da traže osumnjičene za ubistvo Olivera Ivanovića priveli su policajca Kosovske policije Dragišu Markovića, koji je već bio hapšen u okviru istrage o mučkom napadu na lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

Uhapšeni su i Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Saša Ćurić., takođe srpske nacionalnosti. Pokušano je hapšenje više osoba srpske nacionalnosti uz izgovor da su osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića.

Prilikom hapšenja čuli su se rafali iz automatskog oružja kao i šok bombe.

Kako saznajemo, pripadnici Kosovske policije su pokušali da uhapse Milana Radojčića, potpredsednika Srpske liste.

Tokom sramnog desnta kojim su prekršeni svi važeći sporazumi u gradu su se oglasile sirene za uzbunu, a Srbi se okupljaju na ulicama.

Atmosfera je naelektrisana i postoji bojazan od eskalacije sukoba. U toku je vanredna sednica Vlade Srbije zbog situacije na Kosmetu.

GORAN RAKIĆ, SRPSKA LISTA: UHAPŠENI ODVEDENI U NEPOZNATOM PRAVCU

Zabrinjava da se narod okupio revoltiran nastalom situacijom. Da se ROSU nije povukla, plašim se da bi izbio rat. Mi ostajemo ovde, i nećemo odustati od naših ognjišta. Danas u podne protest.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić osudio je brutalni napad pripadnika Rosu.

Prema poslednjim informacijama ROSU se povukla ka Južnoj Mitrovici.

IGOR SIMIĆ, SRPSKA LISTA: NEVIĐENI TEROR!

ČETIRI osobe srpske nacionalnosti uhapšene su jutros uz neviđeni teror! Oni su pred članovima svojih porodica, a posebno Dragiša Marković je priveden udarcima u glavu, šutiranjem.. Pripadnici ROSU se grupišu prema srpsim sredinama.

Pozivamo građane na uzdržanost jer nam je mir najvažniji. Takođe i zahtevamo da se sva četrvorica uhapšenih građana oslobode, jer smo uvereni da nema razloga za njihovo zadržavanje, ako i da cela ova akcija nema nikakve veze sa istragom oko ubistva Olivera Ivanovića.

VANREDNA SEDNICA VLADE SRBIJE

U toku je vanredna sednica Vlade Srbije zbog novonastale situacije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Check Also

VIKTOR ORBAN: VOJNO SPOSOBNI MIGRANTI SU „BIOLOŠKA BOMBA“! SRBIJA TREBA HITNO DA REAGUJE!

On je dodao da mađarske vlasti ne znaju ko je od njih zaražen a ko …