Home / AKTUELNO / DRUGI DAN PROTESTA ĐOKOVIĆA: „NOVAK JE U ZATVORU“, MAJKA DIJANA PLAKALA (VIDEO)

DRUGI DAN PROTESTA ĐOKOVIĆA: „NOVAK JE U ZATVORU“, MAJKA DIJANA PLAKALA (VIDEO)

Porodica Novaka Đokovića održala je drugi uzastopni protest zbog situacije u kojoj se našao najbolji teniser planete nakon dolaska u Australiju.

Par stotina Đokovićevih navijača okupilo se ispred Skupštine Srbije kako bi pružili podršku najboljem teniseru planete, koji je Božić proveo zatvoren u hotelu Park u Melburnu.

Tokom protesta, koji je protekao u izuzetno emotivnoj atmosferi, Novakova majka Dijana se rasplakala, dok je otac Srđan ponovio poruku koju je izrekao tokom prvog protesta održanog dan pre:

„Mi nismo ovde da napadamo bilo koga, mi smo ovde da branimo Novaka, samim tim branimo i sve nas zajedno. On nije zaslužio da mu rade ove stvari, sram ih bilo, i sramota. Ovo je naša borba za opstanak.“

Potom je Novakov otac istakao da su Australijanci mogli i drugačije da se ponesu:

„On je u zatvoru. Ne u pritvoru, ne u hotelu. Njemu su oduzeli stvari, novčanik, koji su mu par sati kasnije vratili. Nisu hteli da mu pre par nedelja kažu da ne ispunjava uslove i da ne dolazi u njihovu zemlju.

Svako ima pravo da se ponaša prema svojim zakonima, a oni su mu dozvolili, dali mu vizu, dali mu i specijalno odobrenje“, dodao je Đoković.

Podsećamo, Novak se u hotelu Park nalazi nakon što su vlasti Australije povukle vizu, nakon čega je prvo zadržan na aerodromu, a nakon ispitivanja je prebačen u hotel, u kom će sačekati ponedeljak i konačnu odluku o svojoj sudbini, kada je u pitanju boravak u „zemlji kengura“.

Check Also

Reakcije povodom neviđene izdaje: Ovo je SMRT istorijske SPC! Zašto, kako i baš sada?

Posle današnjeg prihvatanja autokefalnosti Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije od strane Srpske pravoslavne crkve, …