Home / AKTUELNO / ERDOGAN PUŠTA MIGRANTE ZARAŽENE KORONOM U EVROPU!

ERDOGAN PUŠTA MIGRANTE ZARAŽENE KORONOM U EVROPU!

Turska bi mogla prisiliti migrante zaražene koronavirusom (KOVID-19) da odlaze u Grčku i druge zemlje EU, objavio je grčki list Katimerini.

Brojni migranti koncentrisali su se u zapadnim primorskim gradovima Turske, „kao da su spremni preći na ostrve susedne Grčke“, piše u subotu list pozivajući se na anonimne izvore povezane sa grčkim vlastima.

Prema izvorima, turska policija reguliše kretanje migranata iz udaljenih unutrašnjih područja do turske obale, planirajući da gurne migrante zaražene koronavirusom da pređu u Grčku i druge delove Evrope.

Prema podacima Centra za koronavirus sa Univerziteta Džon Hopkins, Turska ima preko 52.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a broj slučajeva smrtnosti od koronavirusa u zemlji iznosi preko 1.000.

U Grčkoj je registrovano više od 2000 slučajeva koronavirusa, uključujući preko 90 smrtnih slučajeva od KOVID-19.

Zamenik ministra spoljnih poslova Sirije Faisal Mekdad u martu je rekao da Turska mora prestati baviti se pretnjom milionima migranata i azilanata koji ulaze u Evropsku uniju da bi ucenila Brisel.

Zamenik ministra spoljnih poslova izjavio je da je Ankara sama stvorila uslove koji su doveli do toga da se migranti okupe na granici Turske s Grčkom tako što nije uspela olakšati povratak sirijskim izbeglica.

(Pravda)

Check Also

POGINULA DVA SRPSKA PILOTA U PADU MIG-21 KOD ZVORNIKA- ŠTA SE ZAISTA DOGODILO (VIDEO)

Potvrđeno je da su oba pilota iz aviona MIG-21 poginula jutros kada se njihova letelica …