Home / AKTUELNO / Hrvatska pod pritiskom iz Brisela popustila, i otvorila granične prelaze Bajakovo i Tovarnik..

Hrvatska pod pritiskom iz Brisela popustila, i otvorila granične prelaze Bajakovo i Tovarnik..

Hrvatska je danas popodne otvorila granične prelaze prema Srbiji Bajakovo i Tovarnik za sav saobraćaj, a Vlada Srbije najavila je da će večeras u 21.00 održati vanrednu sednicu tim povodom.

500

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da je u 17 sati izvršena deblokada granica.

„U 17 sati izvršena je deblokada granice. Svi automobili bez obzira na registracije mogu ući u Hrvatsku, kao i kamioni“, kazao je Ostojić.

I Auto-moto savet Srbije saopštio je da je granični prelaz Batrovci-Bajakovo između Srbije i Hrvatske deblokiran nešto posle 17 časova.

„Po informacijama Uprave granične policije Srbije u 17.05 izvršena je deblokada graničnog prelaza Batrovci Bajakovo s Hrvatskom. Počeo je ulazak teretnih vozila u Hrvatsku. Sva vozila, bez obzira na registarske tablice, mogu ući u Hrvatsku“, navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija onog trenutka kada Hrvatska odustane od mera na granici vratiti stvari u pređašnje stanje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Vlada ostvarila veliku pobedu jer je danas oko 17 sati ponovo uspostavljen saobraćaj bez ograničenja u pravcu ka Hrvatskoj.

„Ovo je dobar znak. Sada naši građani mogu bez ograničenja i bez ikakvih smetnji da putuju u Hrvatsku. Pokazalo se da je Vlada Srbije bila u pravu i da je ostvarila jednu veliku pobedu za našu zemlju i naš narod“, rekao je Stefanović, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Ministar je istakao da je Srbija dobila diplomatsku borbu u kojoj se pokazalo da su bili prekršeni Sporazum Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju i drugi sporazumi.

„Očekujem da će se na današnjoj sednici Vlade Srbije, u 21 sat, raspravljati i o tački dnevnog reda koja će predvideti ukidanje mera koje je Srbija uvela kao odgovor na ekonomsku agresiju Hrvatske“, najavio je Stefanović.

On je dodao i da je ovo pokazatelj da je Srbija ozbiljno i odgovorno vodila politiku i da će u budućnosti uvek moći da odbrani nacionalne interese.

(Beta)

 

Check Also

AMERIČKI ANALITIČAR: SPORAZUM O KOSOVU U VAŠINGTONU BIĆE ZABORAVLJEN POSLE IZBORA U SAD- A SRBIJA U EU NEĆE UĆI NIKAD

Sporazum koji su u Vašingtonu potpisali Beograd i Priština ne donosi ništa novo, jer je …