Home / AKTUELNO / JAVNOST ZAPREPAŠĆENA: LGBT lobi udario na škole u Srbiji, osnovce uče da je super biti gej

JAVNOST ZAPREPAŠĆENA: LGBT lobi udario na škole u Srbiji, osnovce uče da je super biti gej

U Obrazovnom paketu za učenje o temi seksualnog nasilja, nastavnicima se sugeriše da đake uče da potpuno izjednačavaju gej i heteroseksualnu ljubav… Stručnjaci: Ovo je klasično popularisanje homoseksualnosti među učenicima

ucenici djaci

Nastavnici u svim srpskim školama dobili su zvaničnu preporuku da đacima sugerišu da u potpunosti izjednačavaju gej i heteroseksualnu ljubav, saznaje Informer!

Naime, u Obrazovnom paketu za učenje o temi seksualnog nasilja, koji je Ministarstvo prosvete podelilo svim školama, doslovce piše da učenicima treba objasniti da je „ljubav između dva dečaka potpuno isto osećanje kao ljubav dečaka i devojčice“.

Ovaj paket namenjen đacima osnovnih i srednjih škola za izučavanje na časovima biologije pedagozi i psiholozi smatraju skandaloznim „jer populiše homoseksualizam i liči na eksperiment“.

Lascivni saveti

Primera radi, u uputstvu koje je ministarstvo radilo u saradnji sa Trauma centrom, na stranama 348-350 piše detaljno uputstvo šta nastavnik treba da kaže đaku dečaku koji mu se požali da se zaljubio u druga.

– Prati svoja osećanja i potrebe, nemoj da ih se stidiš…

Šta bi ti odgovorio svom „strejt“ drugu da ti se poveri da se zaljubio u devojčicu iz razreda?

To su ista osećanja – glasi rečenica kojom bi nastavnik trebalo da odgovori učeniku.

Na strani 347 daje se čak i uputstvo đacima za siguran seksualni odnos između dve lezbijke.

– U okviru lezbijskog ljubavnog odnosa sredstvo zaštite su folije od lateksa ili poliuretana (vrlo tanke, od meke plastike), kvadratnog oblika, koje se koriste da se pokriju ženske genitalije ili anus tokom oralnog seksa. Pomažu kao barijera da se spreče polno prenosive bolesti – piše u uputstvu namenjenom učenicima osnovnih škola?!

Stručnjaci smatraju da ovaj „obrazovni paket“ predstavlja klasičnu popularizaciju homoseksualnosti i da je štetan za decu uzrasta osnovne škole.
printscreen

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da je ovde reč čak i o nekoj vrsti eksperimenta nad đacima.

– Mislim da ovakav sadržaj nije primaran za đake i da se na ovaj način promovišu homoseksualci koji su u Obrazovnom paketu predstavljeni kao normalna pojava.

Čini mi se da se ovde radi o socijalnom eksperimentu nad velikim brojem dece, a njegove osnove nisu naučne, već su zasnovane na ideologiji LGBT populacije koja se mališanima u udžbeniku predstavlja kao idealna i normalna – kaže Milivojević.

Stručnjaci u šoku

S njim je saglasan i sociolog Žarko Trebješanin, koji kaže da je ovaj način učenja dece o ravnopravnosti previše radikalan.

– Đaci su u tom uzrastu previše mladi da bi im se približili pojmovi homoseksualnosti. Svakako da je slikovito prikazivanje homoseksualaca deci loš način za edukovanje i da nema nikakve veze sa seksualnim nasiljem – kaže Trebješanin.

Sociolog Neven Cvetićanin kaže da ne želi da veruje da neko svesno vrši propagandu homoseksualaca.
– Svaki školski priručnik i udžbenik mora da prođe kontrolu određenih komisija. I dalje želim da verujem da je ovde bio cilj da se deca informišu o homoseksualcima, a ne da se oni promovišu među decom – kaže Cvetićanin.

(Informer.rs)

Check Also

OKLOPNA VOZILA VOJSKE SRBIJE RASPOREĐENA U JARINJU (VIDEO)

Pripadnici Vojske Srbije nalaze se u  Jarinju. Trenutno su tu četiri oklopna vozila. Reč je …