Home / AKTUELNO / JEDAN OD NAJSNAŽNIJIH ZEMLJOTRESA U ISTORIJI POGODIO AMERIKU: Izdato upozorenje za cunami! Talasi visine 10m prete duž cele zapadne obale SAD! (VIDEO)

JEDAN OD NAJSNAŽNIJIH ZEMLJOTRESA U ISTORIJI POGODIO AMERIKU: Izdato upozorenje za cunami! Talasi visine 10m prete duž cele zapadne obale SAD! (VIDEO)

Nakon što je zemljotres jačine 8,2 stepena po Rihterovoj skali pogodio jugoistočnu obalu Aljaske, izdato je upozorenje od cunamija, prenosi Skaj Njuz.

Ovaj zemljotres je među najsnažnijim u istoriji SAD, a potres se dogodio na dubini od 10km, na oko 256km jugoistočno od Činiaka.

Independent prenosi da je zabeležen talas visine deset metara nedaleko od epicentra zemljotresa.

Delovi Aljaske i Kanade su dobili upozorenje o cunamiju, a straža je postavljena duž cele zapadne obale SAD, zbog moguće opasnosti koja se očekuje.

Izgleda da nijedno područje nije u neposrednoj opasnosti, ali situacija je još uvek pod istragom, kaže američki centar koji izdaje upozorenje za cunami.

Američka nacionalna meteorološka služba saopštila je da upozorenje za cunami važi ne samo za Aljasku, već i za Kaliforniju i obalu Britanske Kolumbije.

U upozorenju je stanovništvu poručeno da nađe sklonište ili da se skloni u više predele u naznačenim oblastima.

Samo u SAD je zabeleženo oko četiri jača zemljotresa, od kojih su svi bili na Aljasci, nakon čega je uvek usledio cunami.

Pogledajte video:

Check Also

UŽIVO: BLOKIRAN AUTO-PUT NA NOVOM BEOGRADU- STIŽU VOJNI I RATNI VETERANI! (VIDEO)

U centar Beograda, ali i sa novobeogradske strane, okuplja se sve više ljudi, koji će …