Home / AKTUELNO / JEZIVO UPOZORENjE VOJISLAVA ŠEŠELjA: Zapad će ubiti Mladića u Hagu, odmah posle izricanja presude, kako bi…

JEZIVO UPOZORENjE VOJISLAVA ŠEŠELjA: Zapad će ubiti Mladića u Hagu, odmah posle izricanja presude, kako bi…

seselj

Ratka Mladića namerno drže u stanju poluživota, plan im je da ga dokrajče odmah posle prvostepene presude… Tako će izbeći preispitivanje sudskog postupka, a Srbe će okriviti za zločine.

Haški tribunal će ubiti generala Ratka Mladića odmah po izricanju prvostepene presude, kojom će ga najverovatnije osuditi na doživotnu robiju zbog navodnih ratnih zločina, tvrdi lider radikala Vojislav Šešelj.

Šešelj kaže za Informer da generala Mladića trenutno namerno drže u stanju poluživota, a da će ga dokrajčiti čim bude prvostepeno osuđen.

Scenario kao za Slobu

Komentarišući činjenicu da Hag uporno odbija da Mladiću dozvoli lečenje u Rusiji, šef SRS ocenjuje da je, očigledno, na delu scenario kakav je primenjen i u slučaju pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

– Na taj način, smrću Mladića odmah posle prvostepene presude, izbeći će se preispitivanje osuđujuće presude i celokupnog postupka koji se protiv generala vodi potpuno neosnovano za nešto što apsolutno nije učinio. Oni u Hagu će tim ubistvom zapravo oprati svoje ruke, a Srbe će kolektivno optužiti za najstrašnije zločine…

Isti plan su imali i sa Slobodanom Miloševićem. I njega su planski mrcvarili i držali ga u stanju poluživota. Namerno mu nisu odobravali pravilno lečenje, jer je plan bio da ga ubiju odmah po izricanju prvostepene presude. Međutim, u njegovom slučaju nešto im je izmaklo kontroli i on je umro pre presude – ističe Šešelj.

Prvi čovek radikala dodaje da su uslovi za boravak u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu katastrofalni i nezdravi.
– Tamo je čak i vazduh u ćelijama zagađen i nezdrav. To su svojevremeno utvrdili vrhunski holandski stručnjaci koji su angažovani na moje insistiranje. Oni su u sistemu za grejanje i rashlađivanje prostorija i u sistemu za grejanje vode pronašli bakteriju legionelu koja izaziva legionarsku bolest.

I pored toga ništa nije urađeno da se to otkloni – naglašava Šešelj.

Veto Rusije i Kine

Predsednik SRS zahteva od Vlade Srbije da što pre pokrene inicijativu da svi osuđeni u Hagu kaznu služe u Srbiji.
– Takav predlog bi podržale i Rusija i Kina.

Siguran sam i da bi ove dve zemlje, kada bi Srbija pokazala više želje i interesovanja za rad Tribunala, uložile veto na produžetak njegovog rada – zaključuje Šešelj.

I dok u Haškom tribunalu niko nije hteo da komentariše tvrdnje lidera radikala, Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, kaže za Informer da neće odustati od zahteva da njegov otac bude prebačen u Rusiju na lečenje.

– Obrazloženje prvostepenog sudskog veća zbog kog ne pušta generala Mladića na lečenje smešno je i nije u skladu sa njihovim ovlašćenjima. Oni tvrde da moj otac ima adekvatno lečenje iako su veštaci utvrdili da nema.

Pored toga, navode i da postoji mogućnost bega, a garancije da će biti dostupan u svakom trenutku dala je Rusija. Ne znam šta drugo da mislim osim da namerno neće da ga puste na lečenje – podvlači Darko.

(Izvor: Informer)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …