Home / AKTUELNO / Još jedan auto-gigant stiže u Srbiju, u Čačku 1.000 novih radnih mesta..

Još jedan auto-gigant stiže u Srbiju, u Čačku 1.000 novih radnih mesta..

Nemačka kompanija Vorvek Autotek, veliki proizvođač rezervnih delova za auto industriju, odlučila je da u Čačku izgradi pogon koji će zaposliti 1.000 radnika.

Prostiraće se na oko šest hektara u industrijskoj zoni u Preljini, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

“„Poznati investitor u privrednoj zoni u Preljini doneo je odluku da Čačk investirat nešto manje od 50 miliona evra. Plan je da se u narednih šest godina razvije na 65.000 metara kvadratnih zatvorenog halskog proizodnog prostora, a samo ove godine biće izgrađeno preko 40.000”, rekao je Todorivić.

Dodao je da pored prozvodnog prostora biće tu i centar za testiranje, dok će se edukacija radnika obavljati u Nemačkoj i Poljskoj.

“Porodična firma Vorvek Autotek je iz nemačkog grada Vupertala i postoji već 200 godina. Veliki je dobavljač i proizvođač za auto industriju, pre svega za Audi, Dajmer-Klajser, Folksvagen, BMV, Porše, Bentli i ostale“”, kazao je Todorović.

Prema njegovima rečima, početak pregovora sa ovom nemačkom firmom započeo je još prošle godine, u mandatu predsednika Vlade Srbije, Aleksandar Vučić i nastavio kao predsednik RS kada je ih je i uspešno završio na zadovoljstvo svih a pogotovu stanovnika Moravičkog okruga.

„Jedan od parametara koji je bio prsudan i u koji se uverili i predstavnici nemačke kompanije, jeste mogućnost da im pružimo kvalifikovanu radnu snagu, a velika prednost bio je i auto-put. Izgradnjom ove fabrike otvaramo i veliko poglavlje u industrijalizaciji i razvoju Moravičkog okruga i centralne Srbije uopšte”, navodi Todorović dodajući da se neće stati samo na ugovoru sa ovim investitorom, već da će se pregovori nastaviti i sa drugima.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …