Home / AKTUELNO / JOŠ JEDAN UDARAC ZA SRBIJU: Albanci i Zapad najavili šokantne pregovore u kojima će učestvovati i Vučić!

JOŠ JEDAN UDARAC ZA SRBIJU: Albanci i Zapad najavili šokantne pregovore u kojima će učestvovati i Vučić!

Na sledećem sastanku predsednika Kosova i Srbije, Hašima Tačija i Aleksandra Vučića, u Briselu u septembru će se razgovarati o zahtevu Albanaca Preševske doline za pripajanje Kosovu, piše dnevnik Zeri.

Iz kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija za taj list su izjavili da će na trećem po redu sastanku dvojice predsednika u okviru završne faze dijaloga o normalizaciji odnosa izmedju Beograda i Prištine, jedna od tema razgovora biti i pitanje Preševske doline, odnosno zahteva Albanaca iz juga Srbije za pripajanje Kosovu.

Predstavnici opozicije ocenjuju da je predsednik Tači ušao u “avanturu” kada se radi o pitanju granica.

Opozicija navodi da opcija korekcije granica koju stalno spominje predsednik Kosova podstiče tenzije, slabi pregovaračku poziciju Kosova naspram Srbije i šteti državnosti Kosova koja je godinama gradjena.

Tači je više puta ponovio da neće biti promene granica, da za dobijanje tri opština Preševske doline Kosovo neće ništa davati zauzvrat, iako je istovremeno u nekoliko navrata istakao da je teško da će Srbija prihvatiti zahtev Albanaca Preševske doline.

(Beta)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …