Home / AKTUELNO / KADA TRAMP NAREDI -RUDI ĐULIJANI: Svi su isti pred zakonom, Klintonova će biti gonjena krivično!

KADA TRAMP NAREDI -RUDI ĐULIJANI: Svi su isti pred zakonom, Klintonova će biti gonjena krivično!

500

Bivši gradonačelnik Njujorka i potpredsednik tranzicionog tima Donalda Trampa Rudi Đulijani nije isključio mogućnost krivičnog gonjenja Hilari Klinton.

Đulijani je rekao da će novoizabrani predsednik SAD razmisliti o tome da li će izvesti svoju protivkandidatkinju pred sud.

Na pitanje da li bi Tramp zaista mogao da imenuje specijalnog istražitelja i sproveo istragu u vezi sa Klintonovom, Đulijani je odgovorio da je to teško pitanje.

„Kao advokat ja ne volim da koristim rečenicu “u jednu ruku ovo, u drugu ono’, ali sa jedne strane, ne želite da uzrujavate naciju nečime što bi moglo da izgleda kao osvetoljubiv proces, iako to možda ne bi bilo tako“, rekao je Đulijani, a potom krenuo i na “drugu stranu“: “Želimo jednaku pravdu pod kontrolom zakona, ako je ona kršila zakon, a znate, FBI nikada nije kompletirao istragu u vezi sa Fondacijom Klinton.

To je, koliko ja znam, i dalje istraga koja traje.

Oni su završili istragu u vezi sa mejlovima, ali ne i sa Fondacijom“, istakao je on.

Mogućnost da se bivša državna sekretarka nađe pred sudom nagovestio je Tramp u drugoj debati u predsedničkoj kampanji, kada je naveo da će zatražiti da se imenuje specijalni istražitelj kako bi utvrdio kako je Klintonova koristila privatni server za elektronsku poštu dok je bila državna službenica.

Posle jednogodišnje istrage direktor FBI Džejms Komi je rekao da nema zloupotrebe i da ne preporučuje podizanje prijave protiv Klintonove, prenosi B92.

Za sada, Đulijani figurira kao kandidat za poziciju državnog tužioca, u čijem mandatu će biti odluka o eventualnom imenovanju specijalnog istražitelja.

“Mislim da će sledeći državni tužilac da se bavi time.

Ne znam da li ću to biti ja ili ne, ali će sledeća osoba na toj funkciji morati da se bavi time“, zaključio je Đulijani.

(Tanjug)

Check Also

KO JE PRIMIO OBE DOZE MOĆI ĆE U PRODAVNICU, KOD FRIZERA.. EVO ŠTA ČEKA ONE KOJI NISU..!

Ljudi koji su potpuno vakcinisani možda će uskoro moći da povrate lične slobode i vrate …