Home / AKTUELNO / KINEZI STIŽU U NIŠ! PLANIRANO ZAPOŠLJAVANJE 1.000 RADNIKA- EVO O ČEMU SE RADI..

KINEZI STIŽU U NIŠ! PLANIRANO ZAPOŠLJAVANJE 1.000 RADNIKA- EVO O ČEMU SE RADI..

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kineske kompanije Šinju (Xingyu), povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između ove kompanije, Grada Niša i Ministarstva privrede Srbije.

Predstavnici kompanije Šinju, jednog od vodećih proizvođača rasvete za automobilsku industriju u Kini, iskazali su zainteresovanost za otvaranje fabrike u Srbiji, koja bi snadbevala klijente iz Evrope.

Članovi delegacije kineske kompanije su istakli da bi realizacija prve faze ovog projekta trebalo da počne 2020. godine u Nišu, na površini od oko 14 hektara. Ukupno ulaganje bi iznosilo oko 50 miliona evra, a planirano je zapošljavanje 1000 radnika, s mogućnošću povećanja broja radnih mesta u zavisnosti od potražnje klijenata na evropskom tržištu, među kojima su BMW, VW, AUDI, RENAULT, OPEL.

Predsednik Vučić je istakao da odluka kineske kompanije Šinju da ulaže u Srbiju predstavlja još jednu potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera. „Kinezi u Srbiju ulažu najviše od svih zemalja Jugoistočne Evrope, pre svega u svoje fabrike, od Železare, Linglonga, Ziđina i drugih“, naglasio je predsednik Vučić, istakavši da su to investicije vredne više milijardi evra.

Kompanija Šinju trenutno ima proizvodnju samo u Kini, te bi otvaranje fabrike u Srbiji bio prvi proizvodni pogon ove kompanije van granica Kine, saopštila je Pres služba Predsednika.

Check Also

UDARNO- DONELI SU ODLUKU! KOVID POTVRDA I ZA SUPERMARKET- AKO NEMATE, NEĆETE IMATI ŠTA DA JEDETE?!

Mere za suzbijanje epidemije virusa korona koje danas stupaju na snagu, dodatno su ograničile kupovinu …