Home / AKTUELNO / KLUPKO SE ODMOTAVA: KAKO JE MILIONER I JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA ZADAVIO SUPRUGU, A ONDA NADMUDRIO POLICIJU (VIDEO)

KLUPKO SE ODMOTAVA: KAKO JE MILIONER I JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA ZADAVIO SUPRUGU, A ONDA NADMUDRIO POLICIJU (VIDEO)

Milioner iz Kalifornije uhapšen je nakon više od četiri godine skrivanja zbog optužbi da je umešan ubistvo svoje supruge, saopšteno je je u ponedeljak iz okružnog tužilaštva.

Piter Čedvik, star 54 godine, sumnjiči se za ubistvo supruge koje se dogodilo 2012. godine, u porodičnom domu Njuport Biču, nakon svađe supružnika zbog razvoda i finansijskih problema. Čedvik je, neposredno nakon nesrećnog događaja, proveo određeno vreme u pritvoru, ali je ubrzo oslobođen uz kauciju od milion dolara.

Kako se 2015. godine nije pojavio na suđenju, to je nadležnim organima bio signal da reaguju. Ubrzo je istragom otkriveno da je Čedvik pokupio milione sa svojih bankovnih računa i nestao.

Dok je bio u bekstvu, milioner je bio prinuđen da radi razne poslove i da se predstavlja pod lažnim imenima poput Pol Kuk, Pol Krejg i Džon Frenklin. U početku je vreme provodio u luksuznim hotelima, ali je nedugo zatim morao da prestane kada su mu na recepciji zatražili pasoš.

Policija je izjavila da je prilikom hapšenja Čedvik sa sobom nosio ogromnu sumu novca.

– Policija je uobičajenom procedurom došla do optuženog milionera – rekao je šef policije Njuport Biča, Džon Luis, na konferenciji za novinare u utorak ujutru.

Naime, trag koji su imali odveo ih je do Meksika, nedaleko od Pueble, gde je Čedvik bio smešten. Policija nije otkrila da li je Čedvik imao pomoć advokata u trenutku hapšenja.

Kako CNN saznaje, Piter Čedvik se nalazio na listi 15 najtražnijih američkih begunaca, i za njegovo hapšenje je ponuđena nagrada od 100.000 dolara prošle godine.

Nakon što je Čedvik 2012. godine zadavio suprugu, njeno telo je završilo u kontejneru u San Dijegu. Nedugo zatim je milioner pozvao policiju sa tvrdnjom da je majstor kidnapovao i ubio njegovu ženu.

Kako na dan ubistva niko nije došao da sačeka decu ispred škole, centar za socijalni rad je alarmirao policiju koja je nakon toga obišla kuću porodice Čedvik. Tom prilikom su u domu Čedvika pronašli krv i tragove borbe, rečeno je iz tužilaštva.

Pre nego što je nestao, Čedviku je bilo naređeno da preda pasoše i da se preseli kod oca u Santa Barbaru. Njegova trojica sinova su takođe stavljena u zaštitni pritvor.

Piter Čedvik je rođen u Velikoj Britaniji, a 1991. godine je postao državljanin Sjedinjenih Američkih Država.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …