Home / AKTUELNO / Lažna vijagra od koje možete da umrete preplavila Srbiju!

Lažna vijagra od koje možete da umrete preplavila Srbiju!

Kamagra, lek za potenciju koji se proizvodi u Indiji i koji navodno ima potpuno isti sadržaj, ali zato znatno nižu cenu od “vijagre”, veoma je tražena na srpskom tržištu.

apoteka

Ovaj lek nije registrovan i nema ga na listi lekova, ali to ne sprečava internet prodavce i seksi šopove, da redovno prodaju ovaj proizvod.

Kamagra se prvi put na tržištu pojavila pre tri godine, a u početku je bila jeftina zamena za vijagru.

Međutim, ubrzo su krenuli da stižu podaci sa svih strana sveta o tome kako ovaj lek ima ozbiljne negativne posledice, a sve je kulminiralo kada je jedan Irac preminuo nakon konzumiranja ovog preparata 2013.

Kamagra je povučena s tržišta, ali iako ovaj lek nije registrovan kod nas, što su potvrdili u Agenciji za lekove i medicinska sredstva, prodaja cveta.

Trgovci u seksi-šopovima kažu da je kamagra najprodavaniji proizvod trenutno. Međutim, iz Alimsa savetuju da to nikako ne treba da radite.

– Kupovina preko interneta ili od neproverenih prodavaca nikad nije sigurna, pa ni kada je u pitanju lek s ovakvom namenom. Kamagra je svakako jedan od lekova koji se često falsifikuju, a i nije registrovan tako da ne bi trebalo da ga ima na tržištu. Zakonodavac je odobrio i uvoz nekih neregistrovanih lekova, ali samo u jasno definisanim situacijama – kaže Aleksandar Tucović iz Almis-a.

Iako ovaj lek zaista ne može da se nađe u apotekama, teško da možete da prelistate oglase, a da ne nađete barem deset ponuda. Najpopularnija je Kamagra u obliku oralnog želea, ali može da se nabavi i u vidu tableta. Najveći problem je ne samo što ovaj lek nije kao vijagra, već može da bude opasniji po zdravlje.

(24 sata)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …