Home / AKTUELNO / Legenda srpskog glumišta otvorio dušu- Vlasta Velisavljević: Žena me se odrekla dok sam bio na Golom otoku, nisam joj oprostio..

Legenda srpskog glumišta otvorio dušu- Vlasta Velisavljević: Žena me se odrekla dok sam bio na Golom otoku, nisam joj oprostio..

vlasta-velisavljevic

Sa svojih devedeset godina i više od 350 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, Vlastimir Vlasta Velisavljević je, kažu, najširu popularnost stekao glumeći epizodu – magistra Ðorđevića u „Boljem životu“, jednoj od najgledanijih serija u bivšoj Jugoslaviji.

Trogodišnje robijanje na Golom otoku davne 1950. jedan je, veruje, od razloga što je kao „bivši IB-ovac“ u beogradskim teatrima retko dobijao glavne uloge.

Inače, pre komunističkog, Velisavljević je zaglavio i u nacističkom logoru u Nemačkoj, iz kojeg je, nekim čudom, uspeo da pobegne 1944.

Nekoliko decenija kasnije, iako je, kaže, doživeo kliničku smrt i „već bio otišao“, Vlasta Velisavljević se probudio iz kome i vratio na pozorišnu scenu.

Ali, ni ovde nije kraj – 2015. mu je mladi onkolog s beogradske Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju saopštio groznu vest.

„’Imate rak’, rekao mi je i poslao me na dvadeset zračenja“, kaže Velisavljević.

„Odbio sam, nisam hteo da se zračim. Posle silnog ubeđivanja s tim mladim doktorom, na kraju sam ipak pristao da sutradan dođem na još jedan pregled.

Sledećeg jutra, tu u hodniku, naleteo sam na njegovog starijeg kolegu, lekara koji me je prepoznao s televizije.

Popričali smo, pregledao me je, pogledao nalaz skenera… Vidim, čudi se čovek. Pozvao je kolegu, onda i neku doktorku.

(Agencije)

Check Also

AGENTI BIA I MUP PALI ZBOG „JOVANJICE“ POMAGALI KOLUVIJI DA UZGAJA MARIHUANU, PA ZAVRŠILI IZA REŠETAKA

Petoro od ukupno sedam danas uhapšenih u nastavku istrage privrednog društva „Jovanjica“ bili su zaposleni …