Home / AKTUELNO / „Leoni“ gradi fabriku u Kraljevu, posao za 4.000 radnika- Evo šta se traži…

„Leoni“ gradi fabriku u Kraljevu, posao za 4.000 radnika- Evo šta se traži…

Nemačka kompanija Leoni izgradiće fabriku u Kraljevu, a koja će zaposliti 4.000 radnika, piše RTS.

U Kraljevu je, kako navode, po hitnom postupku sazvana vanredna sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici raspravljali o izmenama generalnog urbanističkog plana i uređenju lokacije gde bi se gradila nova fabrika kompanije Leoni u Srbiji.

Leoni će u Kraljevu, kako se kaže, zaposliti 4.000 radnika, a prvi pogon za proizvodnju kablova i instalacija za automobilsku industriju biće završen do kraja decembra ove godine i očekuje se da prvi radnici uđu u hale naredne godine.

Fabrika nemačke kompanije Leoni će se graditi na Ratarskom imanju, koje je sada poljoprivredno imanje, odnosno, ekonomija Poljoprivredne škole.

Kako navode, danas je sazvana vanredna sednica skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Izmena plana generalne regulacije Ratarskog imanja – Grdice koji je dostavilo Odeljenje za urbanizam i stambeno komunalne delatnosti.

Za Leoni je planirana parcela površine oko 13 hekatara, a proizvodni pogon imaće 60.000 kvadratnih metara. Očekuje se da kompletan projekat bude završen 2020. godine.

Leoni ima fabrike u Nišu, Prokuplju i Boljevcu i zapošljava blizu 6.000 radnika.

Check Also

EVROPA POSTAVILA KLOPKU ZBOG KOJE ĆE HRVATSKA NESTATI!? EVO O ČEMU JE REČ!

Oni koji odlaze iz Hrvatske kao razloge najčešće navode nemogućnost pronalaska posla ili nezadovoljstvo poslom …