Home / AKTUELNO / Lepo vreme do kraja nedelje: Pogledajte šta vas čeka tek u novembru..

Lepo vreme do kraja nedelje: Pogledajte šta vas čeka tek u novembru..

Ovog jutra najtoplije je bilo u Negotinu gde je u sedam sati bilo izmereno 11 stepeni, dok je najhladnije u Sjenici sa minus dva stepena.

covek- planina- priroda- sunce

U Loznici i Beogradu je izmereno osam, dok je u Novom Sadu bilo sedam stepeni, objavio je RHMZS.

Na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu i Banatskom Karlovcu izmereno je šest, Kikindi pet, a u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Požegi, na Koponiku i u Zaječaru četiri stepena.

U Kragujevcu, na Zlatiboru, u Kraljevu i Nišu izmerena su tri, Kuršumliji, Kruševcu i Leskovcu dva, a u Dimitrovgradu i Vranju jedan stepen.

Prema prognozi vremena za narednih pet dana, u Srbiji će preovladavati toplije vreme za ovo doba godine, pa će tako u utorak prosečna temperatura iznositi 16, u sredu 18, u četvrtak 18, a u petak 16 stepeni Celzijusovih.

U Beogradu se očekuje za koji stepen hladnije, pa će tako u utorak biti 16, u sredu 17, u četvrtak 16, a u petak 15 stepeni Celzijusovih.

Prema biometeorološkoj prognozi za Srbiju, danas će usled povoljnog uticaja biometeoroloških prilika kod većine hroničnih bolesnika tegobe biti u smanjenju. Poseban oprez se savetuje astmatičarima. Pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

Skoro slično kao danas, i za sutra je prognoziran očekivani nastavak povoljne biometeorološke situacije koja će pogodovati većini hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Astmatičarima se i dalje preporučuje oprez u jutarnjim satima.

Kako je RHMZS saopštio ranije ove godine, u oktobru je bilo i očekivano prosečno toplo i vlažno vreme.

– Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti više za oko 0,5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu u široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 9,8. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0,2 stepena – saopšteno je iz ove ustanove.

Slično vreme se očekuje i u novembru, za kada se očekuje da vreme bude malo toplije i prosečno vlažno.

(M. Bojić, Telegraf)

Check Also

NAROD I OPOZICIJA UPALI NA SEDNICU: TAJKUN I VESIĆ HOĆE DA SRUŠE NAJSTARIJI DEO BG (VIDEO)

Javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana je samo forme radi …