Home / AKTUELNO / MILOŠ JOVANOVIĆ DSS: VUČIĆ NAPRAVIO BUĆKURIŠ, GEJEVI I MIGOVI, EVROPA I KOSOVO.. A SZS VODI POLITIKU NA FORU

MILOŠ JOVANOVIĆ DSS: VUČIĆ NAPRAVIO BUĆKURIŠ, GEJEVI I MIGOVI, EVROPA I KOSOVO.. A SZS VODI POLITIKU NA FORU

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je potrebno što pre smeniti aktuelnu vlast u Srbiji, ali je dodao i da u opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju (SzS) ne vidi viziju o tome kakva bi se u budućnosti vodila politika.

On je u intervjuu za nedeljni “Blic” istakao da je potrebno da se u Srbiji promeni politički sistem i politika koja se trenutno vodi i da to prevazilazi Aleksandra Vučića ili bilo koga drugog.

Jovanović je izneo rezerve i prema delu opozicije oko SzS i načinu na koji se vode protesti, rekavši da “ne veruje u politiku na foru”.

“Ja ne verujem u politiku na foru, u marketing politiku i politiku performansa. Nije cilj političara da budu Marina Abramovič, ali u lošijoj verziji”, rekao je on.

Povodom ideje dela opozicije da se ide u jednoj koloni na izbore kada budu raspisani, i da nakon toga bude formirana tehnička vlada, Jovanović je rekao da je cilj bio samo da se SzS pozicionira kao jedina opozicija.

“Šta radi ta tehnička vlada posle godinu dana? Šta radi s Kosovom, jel zamrzava pregovore? Jel zamrzava pregovore s EU? Postavlja se i pitanje otkud procena da bi tako šaroliko društvo napravilo bolji rezultat od opozicije koja bi nastupala u dve kolone politički srodnih stranaka”, naveo je lider DSS-a.

Na pitanje da li bi ta druga kolona mogli da budu DSS i SPAS Aleksandra Šapića, Jovanović je rekao da “ne krije da sa njim ima dobar odnos”.

“Ali, mi gradimo novi DSS i na to smo usredsredjeni, što ne znači da zatvaramo vrata za ukrupnjavanja”, dodao je on.

Jovanović je politiku vlasti je opisao kao “bućkuriš” i “catch all pa na kub”.

“Prvo je bućkuriš napravio Aleksandar Vučić: Zorana Mihajlović Aleksandar Vulin, Ana Brnabić Milovan Drecun, Goran Vesić Marjan Rističević, gejevi i migovi, Evropa i Kosovo”, opisao je lider DSS kako vidi današnju vlast.
Jovanović je ponovio stav da vlast ne sme da prihvati secesiju Kosova, a predsednika Srbije je opisao kao “izuzetno radnog i ozbiljnog, ali sklonog manipulacijama”.

“Izuzetno ozbiljan, izuzetno radan, izuzetno sklon i vičan medijskim i političkim manipulacijama i kao takav veoma opasan politički protivnik koga nikada ne treba potceniti”, zaključio je predsednik DSS-a.

(Beta)

Check Also

NAROD I OPOZICIJA UPALI NA SEDNICU: TAJKUN I VESIĆ HOĆE DA SRUŠE NAJSTARIJI DEO BG (VIDEO)

Javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana je samo forme radi …