Home / AKTUELNO / Na pitanje da li će potpisati NEZAVISNOST KOSOVA odgovorila: “Potpisaću sve što treba u korist građana Srbije”

Na pitanje da li će potpisati NEZAVISNOST KOSOVA odgovorila: “Potpisaću sve što treba u korist građana Srbije”

Ni u jednom trenutku se neću uplašiti niti libiti da potpišem sve što treba da građani Srbije imaju punu sigurnost, bezbednost i garanciju prosperiteta.

To je poručila premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje poslanika SDS/NS Miroslava Aleksića da li je spremna da potpiše pravno obavezujući sporazum kojim se Kosovu daje stolica u UN, upitala zašto poslanik insistira da kaže kakav će sporazum da potpiše.

“To – da tražite da kaže predsednik Vlade šta će da potpiše dok pregovaramo o normalizaciji, je kao greška kakvu ste pravili tražeći mišljenje Međunarodnog suda pravde. To se ne radi. Možda ste tako radili kada ste tražili mišljenje Međunarodnog suda pravde, kada se diplomatija tako ‘strateški’ vodila”, primetila je premijerka.

Rekla je i da je njena obaveza, koju je preuzela poslom, da se ne libi i ne plaši da potpiše sve što treba da građani Srbije imaju punu sigurnost, bezbednost i garanciju prosperiteta.

Poručila je da će se svaki dan boriti kako bi se našlo najbolje rešenje za Kosovo i Metohiju, za tešku situaciju.

(Tanjug)

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …