Home / AKTUELNO / NA POMOLU SUKOB OGROMNIH RAZMERA – BRITANSKA VOJSKA UŠLA U DONBAS (VIDEO)

NA POMOLU SUKOB OGROMNIH RAZMERA – BRITANSKA VOJSKA UŠLA U DONBAS (VIDEO)

Situacija na liniji razgraničenja u Donbasu je svakog minuta napetija i moguće je izbijanje sukoba ogromnih razmera.

Posmatračka misija OEBS-a u Donbasu je zabeležila premeštanje ukrajinskog teškog naoružanja, koje je zabranjeno prema dogovorima iz Minska.

Prema informacijama obaveštajne službe Narodne milicije DNR, na železničku stanicu Krasnoarmejsk će 20. oktobra pristići ešalon od 20 pešadijskih oklopnih vozila iz 184. centra za obuku, koji se nalazi u Lavovskoj oblasti na zapadu Ukrajine.

U NM DNR dodaju da će 21. i 22. decembra biti organizovan zbor 190. centra za obuku sa instruktorima i borbenim dronovima.

U zonu razgraničenja je stigao i glavni kapelan oružanih snaga Letonije, kako bi vojnicima čestitao božićne praznike. Instruktori iz Letonije se takođe nalaze u zoni konflikta.

Ukrajinske artiljerijske i oklopne jedinice zauzimaju pozicije u severnim predgrađima Gorlovke.

Dodaje se da su u okolini Gorlivke primećeni i pripadnici britanske specijalne jedinice ЅAЅ, koja važi za jednu od najbolje obučenih vojnih jedinica na svetu.

Prema informacijama NM DNR, pripadnici jedinice ЅAЅ su pripremljeni za operaciju hapšenja komandanata i vojnika NM DNR na teritoriji republike, kako bi se oni predstavili kao pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije, zbog čega bi Rusija bila okrivljna za invaziju na Ukrajinu.

‘’Hoću da razočaram ove stručnjake i da im saopštim dami za njih imamo niz neprijatnih iznenađenja. Najveća sramota bi bila kada bi oni pali u ruke naših vojnika i mi ih predstavili kao dokaz učešća NATO vojske na strani terorističkog režima oligarha Porošenka’’, rekao je na dnevnom brifingu portparol NM DNR Danil Bezsonov.

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …