Home / AKTUELNO / NAPAD TERORISTE KAMIKAZE: Stravični detalji albanskog paklenog plana za zaustavljanje “SRPSKOG VOZA”

NAPAD TERORISTE KAMIKAZE: Stravični detalji albanskog paklenog plana za zaustavljanje “SRPSKOG VOZA”

500

Aleksandar Vučić otkrio kako je jedan od albanskih terorista bio pripreman da se kao mašinovođa žrtvuje i sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda

Pažnja cele Srbije 14. januara bila je usmerena u putovanje jednog voza.

Prozvan “Srpski voz” koji na 21 svetskom jeziku nosi poruku “Kosovo je Srbija”, postao je predstavnicima privremenih institucija u Prištini izgovor da na administrativnu liniju između centralne Srbije i Kosovo i Metohije pošalju pripadnike specijalne jedinice ROSU sa dugim cevima.

Čini se da su minuti delili od novih srpskih žrtava. Ova rečenica dodatno dobija na težini, posle otkrivanja detalja plana, kako je zapravo Hašim Tači nameravao da zaustavi ulazak voza u Leposavić.

Voz je više sati stajao u Raški, poslednjoj stanici pre administrativne linije sa KiM, pošto su objavljeni snimci da je uz šine na pruzi kojom treba da prođe postavljen eksploziv.

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU sa dugim cevima i opremom za razbijanje demonstracija, bile su raspoređene na železničkoj stanici u Donjem Jarinju. Takođe su, mimo odobrenja NATO došli sa 17 oklopnih vozila na magistralni put, koji povezuje sever Kosova sa Prištinom.

Idealno pripremljen teren za krvavu pravoslavnu Novu godinu.

500

Premijer Aleksandar Vučić je tada na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je njegova odluka bila da zaustavi voz u Raški, i da pokažemo svima da želimo mir.

Stiče se utisak da su naelektrisanoj atmosferi za dlaku izbegnuti oružani sukobi i nove srpske žrtve.

Međutim, opasnost je bila veća, nego što se tada činilo. Hašim Tači je imao gori plan, nego što se u prvi mah činilo.

Naime, jedan od nekadašnjih albanskih terorista bio je pripreman da se kao mašinovođa žrtvuje i sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda.

– Oni koji su našli mašinovođu teroristu da ide u suprotnom smeru. Mi imamo imena, samo smo čuvali krhki mir – otkrio je detalje paklenog plana premijer Aleksandar Vučić, na sinoćnjoj konferenciji za novinare u kasarni “Stefan Nemanja” u Raški.

Zbog svega navedenog, ne čudi strah Srba sa severa i juga Kosova i Metohije, koji su uplašeni zbog atmosfere koja se stvara, a koja podseća na onu koja je bila u vreme pogroma srpskog naroda.

To su, takođe sinoć rekli zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, u pauzi razgovora sa Vučićem.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI? OTKRIVENO DA SE KRIVOKAPIĆ TAJNO SASTAO SA MILOM ĐUKANOVIĆEM…

Susret lidera vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedeljak uveče završio …