Home / AKTUELNO / NEVEROVATAN OBRT: Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu, IAKO JE OSUĐEN NA 15 G. ROBIJE- Evo kako..

NEVEROVATAN OBRT: Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu, IAKO JE OSUĐEN NA 15 G. ROBIJE- Evo kako..

kapetan-dragan-sudjenje

Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, osuđen je na 15 godina zatvora. Presuda je nepravosnažna, a Vasiljković bi uskoro mogao na slobodu, piše “Indeks”

Taj portal, pozivajući se na izjavu Vasiljkovićevog advokata Tomislava Filakovića, navodi da je kapetan Dragan većinu kazne već odslužio, jer je pre više od 11 godina uhapšen u Australiji, a obično se vreme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu.

“Ako znamo da su dve trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u celosti. To podrazumeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje prije pravosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicijski pritvor i istražni zatvor”, izjavio je Filaković.

On je kazao da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 meseci bio u ekstradicionom pritvoru i istražnom zatvoru, praktički već odslužio kaznu.

Filaković smatra i da, ako Vasiljkovic zatraži upucivanje na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, može odmah zahtevati i uslovni otpust jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.

Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice – zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrdjavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Australija ga je izručila Hrvatskoj u julu 2015. godine.

(Tanjug,Index.hr)

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …