Home / AKTUELNO / Objavljen snimak koji otkriva kako srpska porodica prima islam: Svedoci kažu, Alah im je otvorio prsa, ubacio veru.. (VIDEO)

Objavljen snimak koji otkriva kako srpska porodica prima islam: Svedoci kažu, Alah im je otvorio prsa, ubacio veru.. (VIDEO)

Svoj prelazak na islam u džematu Melajske džamije u subotu uveče je, javno pred prisutnim svedocima i imamom iz te džamije, izjavila četvoročlana porodica Novaković iz Beograda. Bračni par Bojan i Nataša, sa sinovima Filipom i Ognjenom šehade su izgovorili pred imamom, Asmirom efendijom Crnovršanin.

– Često se neko interesuje putem telefona ili internet portala o našoj veri islamu. Mi smo otvoreni za svakoga – rekao je ovim povodom efendija.

Bračni par je nakon prihvatanja islama uzeo muslimanska imena Ismail i Edina, dok su deca dobila imena Esad i Hamza. Svega nekoliko dana nakon upoznavanja sa Hamzom iz Novog Pazara, cela porodica je izrazila želju za prelaskom na islam.

– Iskreno, ja nisam mnogo govorio o islamu kada sam bio sa njima, samo sam se trudio da se ponašam onako kako to Alah od mene traži. Moj motiv je bio da se širi razumevanje, lepa reč i tolerancija – rekao je Hamza koji je porodici pomogao da pređe u islam.

Nakon ovoga, obavljeno je šerijatsko venčanje ovog para.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte ovde:


Check Also

2 MILIONA VAKCINISANIH U IZRAELU: VEĆ 17% TEŠKO OBOLELIH U POPULACIJI KOJA JE PRIMILA VAKCINU!

Nije trebalo dugo da vakcinacija izazove opravdane kontroverze. Propagandna mašinerija radi 24/24 da bi ljude …