Home / AKTUELNO / OKRŠAJ IZNAD CRNOG MORA: Američki borbeni avion približio se ruskoj granici, a onda su Rusi izveli „manevar pozdrava“, usled čega su ovi odmah krenuli nazad!

OKRŠAJ IZNAD CRNOG MORA: Američki borbeni avion približio se ruskoj granici, a onda su Rusi izveli „manevar pozdrava“, usled čega su ovi odmah krenuli nazad!

pilot- avion

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da je ruski borbeni avion “su-30″ presreo američki izviđački avion “posejdon P-8″ iznad Crnog mora.

U podne, 9. maja, ruska kontrola vazdušnog prostora detektovala je “vazušnu metu” iznad neutralnih voda Crnog mora, koja se približavala državnoj granici Rusije.

Ruski pilot je “identifikovao metu” kao američki izviđački avion “posejdon P-8″.

Kako je prenela agencija Tas s, ruski borbeni avion je samo izveo “manevar pozdrava” američkih pilota posle čega je letelica SAD promenila rutu i krenula da se udaljava od granice Rusije.

Ranije je NBC javio da je pre tri dana ruski lovac proleteo na rastojanju od devet metara od izviđačkog američkog aviona iznad Crnog mora.

(Tanjug)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …