Home / AKTUELNO / Olbrajtova otkrila: Putin sa slabijim kartama pobeđuje Zapad..

Olbrajtova otkrila: Putin sa slabijim kartama pobeđuje Zapad..

Sjedinjene Države nisu smele proglašavati svoju pobedu Hladnom ratu – izjavila je Medlin Olbrajt.

U intervjuu The Washington Post dodatno je ukazala i priznala:

„Zaista smatram da je bila greška što smo počeli da govorimo da smo pobedili. Ne, oni su izgubili i Hladnom ratu. Razlika nije samo semantička. Komunistički sistem je pretrpeo neuspeh“.

Olbrajt je ocenila da je Vladimir Putin „veoma uman“ i usredsređen na cilj, ali i „hladan gotovo kao reptil“.

Evocirala je svoj prvi susret sa Putinom, u vreme kada on još nije bio predsednik Rusije. Rekla je da je to bilo nas samitu OPEK na Novom Zelandu za vreme kojeg je za Bila Klintona bio priređen džez-koncert na kojem je on i plesao, a da „Putin nije sledio njegov primer“:

Bivša američka državna sekretarka ispričala da je upravo na kon raspada SSSR došla na čelo analitičkog centra koji se bavio „stanjem Evrope nakon Hladnog rata“ i otkrila:

„U našoj fokus-grupi bili su i ljudi sa kojima sam se srela nedaleko od Moskve. Tada je jedan od njih rekao da ga je sramota što je njnjegova zemlja bila supersila, a posdtala Bangladeš sa raketama“.

U tom kontekstu je za aktuelnog ruskog lidera rekal:

„Putin se identifikuje sa ljudima koji su tada osdećali da je Rusija izgubila dostojanstvo i veličinu. Uverena sam da on namerava da vrati veličinu Rusije“.

Posebno je naglasila da su ruske vlasti „izvrnule istoriju da bi dokazale da SAD nikada nisu uvažavale Rusiju i da je sve što su činileupereno protiv Rusije“.

U nastavku je rekla: „Putinov cilj nije da samo preporodi Rusiju, nego i da oslabi pozicije SAD u Evropi. Radi toga od nas udaljava demokratske zemlje. Za to obično koristi informacije. Putin ume da dobro igra partije sa slabim kartama u rukama. Rezultat se već vidi: Mađarska je za to dobar primer.

Olbrajt je agenciju Sputnik i globalni telekanal RT proglasila za „propagandističke medije i glavno sredstvo (Putinovog) informativnog rata“ kojeg treba da se boje zapadne zemlje.

Check Also

MEDIJI OVO KRIJU- U NORVEŠKOJ PREMINULE 23 OSOBE NAKON PRIMANJA VAKCINE „FAJZER-BIONTEK“!

U Norveškoj preminulo je 23 osobe nakon primanja vakcine američke kopmpanije „Fajzer“ i nemačkog startapa …