Home / AKTUELNO / ORBAN OBJAVIO PLAN U SEDAM TAČAKA KOJI ĆE UZDRMATI EVROPSKU UNIJU!

ORBAN OBJAVIO PLAN U SEDAM TAČAKA KOJI ĆE UZDRMATI EVROPSKU UNIJU!

VLADA mađarskog premijera Viktora Orbana objavila je tekst u vidu oglasa pod nazivom „O budućnosti Evropske unije“ u kojem se nalazi sedam predloga iza kojih stoji Mađarska.

Iz Budimpešte ponovo stižu oštre optužbe na račun Evropske unije i odlučno protivljenje stvaranju “evropskog carstva”.

Uz to, zahteva se i da Srbija postane član Evropske unije, preneo je zagrebački “Večernji list”, koji je objavio svih sedam mađarskih predloga.

Predlozi Mađarske o budućnosti EU

U Briselu grade takvu superdržavu za koju niko nije dao ovlašćenje. Mi kažemo „ne“ evropskom carstvu.

Integracija je sredstvo, a ne sama sebi svrha. Iz Temeljnih ugovora EU treba obrisati postavljanje cilja „sve tešnje povezane unije između naroda Evrope“.

Odluke neka donose izabrani lideri, a ne međunarodne nevladine organizacije! Kažemo „ne“ uplivu sa strane u vladavinu prava.

Snagu evropske integracije daju zajednički ekonomski uspesi. Ako zajedno ne možemo da budemo uspešniji nego pojedinačno, onda je to kraj Evropske unije.

Sledeća decenija biće razdoblje opasnih izazova – ugrožavaju nas masovne migracije i pandemije. Moramo zaštititi ljude u Evropi.

Moramo da vratimo evropsku demokratiju. Evropski parlament se pokazao kao slepa ulica – zastupa isključivo sopstvene ideološke i institucionalne interese. Potrebno je povećati uloge nacionalnih parlamenata.
Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije.

Check Also

NAROD I OPOZICIJA UPALI NA SEDNICU: TAJKUN I VESIĆ HOĆE DA SRUŠE NAJSTARIJI DEO BG (VIDEO)

Javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana je samo forme radi …