Home / AKTUELNO / “OVO JE NOĆNA MORA” STRAVIČNI SCENE I U GRČKOJ: PLAMEN “GUTA” SVE PRED SOBOM! VOZILOM ULEĆE U POŽAR, PUTNICI SPASAVAJU ŽIVU GLAVU! (VIDEO)

“OVO JE NOĆNA MORA” STRAVIČNI SCENE I U GRČKOJ: PLAMEN “GUTA” SVE PRED SOBOM! VOZILOM ULEĆE U POŽAR, PUTNICI SPASAVAJU ŽIVU GLAVU! (VIDEO)

Grčka se danima bori sa stravičnim požarima na više lokacija. Kako su naveli nadležni, u poslednja 24 sata izbio ukupno 81 požar, a vatrogasci se i dalje bore sa 40 njih koji su aktivni.

Najveća borba vodi se u severnim predgrađima Atine na tri glavne lokacije – Varibobi, Adames i Trakomakedones gde je 520 vatrogasaca, 17 terenskih timova i 150 vatrogasnih nastavilo borbu tokom noći sa vatrenom stihijom.

U području Varibobi vatra je gutala kuće i vozila, a građani danas sa suzama u očima gledaju zgarišta i procenjuju štetu.

“Na periferiji grada vlada noćna mora. Glavi prioritet je spasiti živote”, rekao je premijer Kirjakos Micotakis nakon što je obišao pogođeno područje.

Vatrogasnoj jedinici pomagala je vojska i policija uključujući 305 policajaca, dobrovoljce i lokalne vlasti, a ukupno 315 osoba je transportovano na bezbedne lokacije dalje od požara.

situacija na Eviji je  takođe teška, došlo je do izbijanja novog požara u selu Kurkuli. izgorelo je 12.500 ari zemlje, a da je prema prvim procenama 76 kuća i 82 vozila teško oštećeno.

Vatra se širila nekontrolisanom brzinom, a koliko je situacija dramatična govore i snimci koji kruže društvenim mrežama. Na jednom od njih se vidi kako vozač pokušava da spasa živote svojih putnika bežeći od stihije.

Dok njegovi saputnici u panici govore da požuri, vozač po imenu Jorgos pokušava da pronađe rutu koja će ih sve odvesti na bezbedno. Vozilo prolazi na svega nekoliko metara od buktinje, a vozač daje gas kako bi pobegao od vatre.

U sledećem trenutku ispred njega se stvorio vatreni zid. Poslednje što se čuje na snimku je: „Stani, beži sad, beži“.

Nije poznato kada je tačno nastao ovaj snimak, kao ni da li su svi putnici prošli bez poveda.

Check Also

PREKO MILION LJUDI NA DEMONSTRACIJAMA U PARIZU! (VIDEO)

Deseti vikend protesta počeo je u 12 sati. Organizatori kažu da je bilo preko milion …