Home / AKTUELNO / Ozbiljne pretnje Kim Džong Una: Napašćemo vas nuklearkama bez upozorenja! (VIDEO)

Ozbiljne pretnje Kim Džong Una: Napašćemo vas nuklearkama bez upozorenja! (VIDEO)

nosac-brodova-koreja

Pjongjang tvrdi da je vojna vežba u Južnoj Koreji paravan i da su zapravo američki komandosi poslati na Korejsko poluostrvo s ciljem da ubiju vođu Severne Koreje Kima Džong Una

Severna Koreja ne prestaje sa pretnjama uperenim ka Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji u kojoj se odvijaju zajedničke vežbe sa vojskom SAD, što je samo dodatno razbesnelo njenog severnog suseda.

Pjongjang je zato izdao upozorenje u kojem je rekao da bi uskoro mogao da napadne Južnu Koreju i to nuklearnim oružjem.

– Oni bi trebalo da znaju da severnokorejska vojska može da izvrši smrtonosne napade bez ikakvog upozorenja sve dok trupe američke vojske i južnokorejske marionete koje učestvuju u “specijalnoj operaciji” ostanu u Južnoj Koreji – rekao je šef generalštaba vojske Severne Koreje.

Pjongjang tvrdi da je vojna vežba u Južnoj Koreji paravan i da su zapravo američki komandosi poslati na Korejsko poluostrvo s ciljem da ubiju vođu Severne Koreje Kima Džong Una.

Svake nedelje Severna Koreja i SAD sve više i više jedna drugoj prete nuklearnim ratom. Kako piše sajt “Gizmodo”, stručnjaci smatraju da će Pjongjang sledećeg meseca izvršiti nove nuklearne testove. Do sada je od 2006. godine Severna Koreja sprovela pet nuklearnih testova.

Moguće je da će jedan od sledećih biti izveden baš u vreme kada SAD i Kina, jedini veliki saveznik Severne Koreje, budu imale diplomatske susrete početkom aprila.

To se neće dopasti Kini, koja je kritikovala Pjongjang zbog nedavnih lansiranja balističkih projektila.

Mogući datumi novih nuklearnih testiranja su i 15. april, kada se slavi rođendan osnivača zemlje Kima Il Sunga, a možda i 23. aprila, kada je praznik Dana severnokorejske vojske.

U međuvremenu, sajtovi koji objavljuju propagandne snimke Severne Koreje objavili su još jedan neobični snimak sa pretnjom upućenom SAD.

Na njemu se vide sportski strelci kako vežbaju gađanje, a onda u jednom trenutku mete se pretvaraju u američke vojnike. Na kraju snimka severnokorejske rakete su prikazane kako udaraju u tlo SAD.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/Daily star)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …