Home / AKTUELNO / POČELO JE! “KO NE ŽELI DA SE VAKCINIŠE, SAM DA PLATI LEČENJE, A NEVAKCINISANIMA ZABRANITI I ODLAZAK U PRODAVNICU”

POČELO JE! “KO NE ŽELI DA SE VAKCINIŠE, SAM DA PLATI LEČENJE, A NEVAKCINISANIMA ZABRANITI I ODLAZAK U PRODAVNICU”

Osnivač jedne hrvatske kompanije izjavio za tamošnje medije da su epidemiološke mere u Hrvatskoj trebalo da budu još strože nego što jesu.

Branko Roglić, osnivač “Orbica” i predsednik Upravnog odbora te komanije, govoreći o posledicama pamndemije koronavirusa na ekonomije širom sveta, smatra da je situacija u Hrvatskoj veoma ozbilja i da se ljudi ponašaju “nonšalantno”.

“Mislim da je već pre nekoliko meseci trebalo uvesti strože epidemiološke mere. Situacija u Hrvatskoj i svetu vrlo je ozbiljna, a mi se, kao ljudi, ponašamo dosta nonšalantno”, kazao je on za hrvatske medije, a prenosi Jutarnji list.

“Nisam za novo zatvaranje. Zauzimam se za obaveznu vakcinaciju ljudi. Smatram da nikome ko nije dva puta vakcinisan, ili nema kovid -potvrdu, ne bi trebalo dopustiti ulazak u prodavnicu, pa ni u zdravstvene ustanove. Ako se neko ne želi vakcinisati trebalo bi sam da snosi i troškove svoga lečenja od koronavirusa”, istakao je Roglić.

Prema njegovoj oceni, situacija s pandemijom puno je ozbiljnija nego što se to mnogima čini. “Svako mora da se vakciniše uz opravdane izuzetke. Ako neko nema kovid potvrdu ne bi smeo da ide ni u prodavnicu, ni u školu, bolnicu, bioskop…. Ako neko ne želi da se vakciniše mogao bi da živi kod kuće, sam, dok nevolja ne prođe”, smatra Rogić.

Check Also

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik …