Home / AKTUELNO / POČELO JE! “KO NE ŽELI DA SE VAKCINIŠE, SAM DA PLATI LEČENJE, A NEVAKCINISANIMA ZABRANITI I ODLAZAK U PRODAVNICU”

POČELO JE! “KO NE ŽELI DA SE VAKCINIŠE, SAM DA PLATI LEČENJE, A NEVAKCINISANIMA ZABRANITI I ODLAZAK U PRODAVNICU”

Osnivač jedne hrvatske kompanije izjavio za tamošnje medije da su epidemiološke mere u Hrvatskoj trebalo da budu još strože nego što jesu.

Branko Roglić, osnivač “Orbica” i predsednik Upravnog odbora te komanije, govoreći o posledicama pamndemije koronavirusa na ekonomije širom sveta, smatra da je situacija u Hrvatskoj veoma ozbilja i da se ljudi ponašaju “nonšalantno”.

“Mislim da je već pre nekoliko meseci trebalo uvesti strože epidemiološke mere. Situacija u Hrvatskoj i svetu vrlo je ozbiljna, a mi se, kao ljudi, ponašamo dosta nonšalantno”, kazao je on za hrvatske medije, a prenosi Jutarnji list.

“Nisam za novo zatvaranje. Zauzimam se za obaveznu vakcinaciju ljudi. Smatram da nikome ko nije dva puta vakcinisan, ili nema kovid -potvrdu, ne bi trebalo dopustiti ulazak u prodavnicu, pa ni u zdravstvene ustanove. Ako se neko ne želi vakcinisati trebalo bi sam da snosi i troškove svoga lečenja od koronavirusa”, istakao je Roglić.

Prema njegovoj oceni, situacija s pandemijom puno je ozbiljnija nego što se to mnogima čini. “Svako mora da se vakciniše uz opravdane izuzetke. Ako neko nema kovid potvrdu ne bi smeo da ide ni u prodavnicu, ni u školu, bolnicu, bioskop…. Ako neko ne želi da se vakciniše mogao bi da živi kod kuće, sam, dok nevolja ne prođe”, smatra Rogić.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …