Home / AKTUELNO / POČEO OBRAČUN: Tramp naredio hitnu deportaciju 11 miliona imigranata..

POČEO OBRAČUN: Tramp naredio hitnu deportaciju 11 miliona imigranata..

tramp

 

Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost objavilo je danas nove pooštrene naredbe, koje predstavljaju početak šire akcije protiv nelegalnih imigranata, čime će biti obuhvaćeno skoro 11 miliona stranaca bez dokumenata.

U dva memoranduma, koje je potpisao ministar za unutrašnju bezbednost Džon Keli, nalaže se graničnoj patroli i imigracionim zvaničnicima da u najkraćem mogućem roku deportuju sve nelegalne imigrante, sem nekoliko izuzetaka, uglavnom kada su u pitanju deca, navodi AFP.

Rojters ističe da te smernice predstavljaju plan za implementaciju izvršnih naredbi o graničnoj bezbednosti i migracijama, koje je Tramp potpisao 25. januara.

Kako objašnjava Rojters, u smernicama ministarstva navodi se da će administracija američkog predsednika Donalda Trampa ostaviti zaštitne odredbe za imigrante koji su nelegalno ušli u SAD kao deca, ali se to neće odnositi na sve ostale ilegalne imigrante.

Zvaničnici ministarstva, koji nisu želeli da budu imenovani, rekli su novinarima da iako bi svaki imigrant koji nelegalno boravi u zemlji mogao da bude deportovan, ali da će prioritet biti oni koji predstavljaju pretnju.

U pitanju su osobe koje su nedavno ušle u zemlju, osuđeni zločinici i osobe protiv kojih je podignuta optužnica za neki zločin, ali još nisu osuđene.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …