Home / AKTUELNO / POČINJU PROTESTI U BEOGRADU: „BLOKIRAĆEMO AUTOPUTEVE, AERODROME, FABRIKE, INSTITUCIJE!“

POČINJU PROTESTI U BEOGRADU: „BLOKIRAĆEMO AUTOPUTEVE, AERODROME, FABRIKE, INSTITUCIJE!“

Povodom najave nadležnih da će, ako broj novoinficiranih na dnevnom nivou dostigne hiljadu, biti zabranjena masovna okupljanja, poput svadbi i drugih veselja, iz Udruženja “Ivent industrija Srbije” kažu da neće poštovati nikakve nove zabrane i ograničenja koja, kako navode, obesmišljavaju njihov rad.

– Od kada su nam pre oko dva meseca dozvolili da radimo, broj gostiju na svadbama je bio više od 800.000, a broj zaraženih nije rastao već se smanjivao – ističu u ovom udruženju.

– Zbog čega sada broj novozaraženih raste, nama nije poznato, ali smo sigurni da nema veze sa nama. Ako je neko u martu 2020. godine doneo odluku da prvo nas zatvori, na osnovu procene, mi sada imamo materijalni dokaz, da su pogrešili.

Udrženje “Ivent industrija Srbije” okuplja firme čija je osnovna delatnost vezana za organizaciju masovnih događaja, pre svega svadbi ali i drugih privatnih proslava, kao i korporativnih dešavanja. Podsećamo da je njima među prvima bio zabranjen rad i poslednji su pušteni da obavljaju svoju delatnost, nakon 460 dana pauze.

– Tokom svih ovih teških meseci krize članovi ivent industrije su poštovali mere, nisi radili i bili su društveno odgovorni – kažu nam. – Od države nismo dobili nikakvu kompenzaciju i zato nećemo da dozvolimo da se isti scenario ponovi, jer od posla u ivent industriji živi više od 40.000 ljudi.

U ovom strukovnom udruženju članovi se pitaju zašto bi oni bili krivi za to što se turisti vraćaju sa odmora zaraženi i zašto se zbog toga ne zabranjuju putovanja ili uvede karantin za sve koji se vraćaju u zemlju.

– Ako je virus toliko opasan, ako mora da se zabranjuju okupljanja i proslave, onda u istom momentu sa tom odlukom mora da bude donesena i odluka o naknadi svih troškova poslovanja za našu delatnost – saglasni su u ovom udruženju.

U suprotnom, kako naglašavaju, planiraju da izvedu na ulice sve svoje zaposlene i članove njihovih porodica, koji će da blokiraju aerodrome, auto-puteve, fabrike, institucije.

– Potpuno je nejasno da 200 ljudi može da bude u autobusu koji ima 60 kvadratnih metara, a ne može u restoranu koji ima 500 kvadrata površine – navode naši sagovornici.

IZ UDRUŽENjA “Ivent industrija” poručuju da suotvoreni za sve razgovore, za dijalog kako bi se našlo održivo rešenje, a da njihove porodice prežive.

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …