Home / AKTUELNO / PONOVO PANIKA AMERIKANACA ZBOG MOSKVE: Rusi mogu da utiču na ključnog čoveka američke bezbednosti!

PONOVO PANIKA AMERIKANACA ZBOG MOSKVE: Rusi mogu da utiču na ključnog čoveka američke bezbednosti!

Majkl Flin

 

Bivši vršilac dužnosti javnog tužioca Seli Jejts izjavila je danas da je ima dva sastanka i jedan telefonski razgovor sa savetnikom Bele kuće Donom Mekgenom povodom sumnji da bi Rusi mogli da ucenjuju bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina.

Jejts je na svedočenju u Senatu navela da je Mekgenu rekla da Rusi znaju šta je Flin radio i da Rusi znaju da je on obmanuo potpredsednika i druge o tome šta je radio.

Ona nije precizirala šta je to bilo, prenosi AP.

Kako je dodala, ona je prenela ovu informaciju Beloj kući i predsedniku Donaldu Trampu kako bi mogli da preduzmu akciju koju „smatraju odgovarajućom“.

Ranije danas je portparol Bele kuće Šon Spajser potvrdio da je i bivši predsednik SAD Barak Obama upozorio u novembru tada tek izabranog predsednika Donalda Trampa da ne angažuje Flina za nacionalnog savetnika.

Obama je to upozorenje preneo Trampu tokom njihovog prvog sastanka u Ovalnom kabinetu 10. novembra, rekli su Obamini saradnici ranije danas koji su želeli da ostanu anonimni, prenosi Rojters.

Spajser je rekao da je Obama jasno stavio do znanja da ne podržava Flina.

– Tačno je da je predsednik Obama pojasnio da nije baš ljubitelj generala Flina – rekao je Spajser na konferenciji za novinare.

Činjenica da je Obama direktno upozorio Trampa ukazuje da se bojazan zbog eventualnog Flinovog imenovanja proširila do najvišeg nivoa vlasti nekoliko meseci pre Obaminog zvaničnog odlaska, navodi AP.

(Izvor: Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …