Home / AKTUELNO / Ponuda za posao u Srbiji: Sedite u automobilu 12 sati za platu od 35.000 dinara, ali to niko neće da radi…

Ponuda za posao u Srbiji: Sedite u automobilu 12 sati za platu od 35.000 dinara, ali to niko neće da radi…

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Uslužna zadruga u Sivcu ne može da nađe dovoljno radnika za brojne poslove koje nudi na određeno vreme iako u kulskoj opštini a posebno u Sivcu, ima mnogo nezaposlenih.

Direktor zadruge Željko Varagić navodi da bi godišnje mogao da zaposli više od hiljadu ljudi na privremenim i povremenim poslovima, ali nezaposleni slabo regauju na oglase za hitno potrebne radnike, prenose “Večernje novosti”.

Zadruga dodeljuje poslove po ugovorima na 120 dana, koji se po isteku roka obnavljaju, pa se kasnije može ostvariti i novčana naknada za slučaj nezaposlenosti, takozvano materijalno. Svim radnicima se uplaćuje socijalno, zdravstveno i penzijsko osiguranje, a preko roditelja zdravstveno se osiguravaju i njihova deca. Takođe, svakom radniku se obezbeđuje prevoz do posla i nazad, oprema za rad i jedan obrok u toku radnog vremena – predočava Varagić za Novosti.

Jedan od poslova za koji zadruga ne može da nađe radnike je i nadziranje sistema za navodnjavanje.

Potrebno je da taj radnik ima auto, u koji će poslodavac sipati gorivo, a zadatak je da se prati rad automatski podešenog sistema i ponekad pritisne senzor. Radi se 12 sati, pa isto toliko odmara, a praktično se presedi u autu za platu od oko 35.000 dinara – kaže Varagić.

Satnica u ovoj zadruzi staje od 15o do 200 dinara a poslova ima na njivama, u fabrikama i trgovinama širom Bačke.

– Potrebni su radnici na branju jagoda, okopavanju repe i krompira, prebiranju luka i utovaranju sena – navodi Varagić koji je nedavno objavio oglas za 50 radnika u mikromarketima u Novom Sadu a za koje se još niko nije javio.

(Telegraf.rs / Novosti)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …