Home / AKTUELNO / POŽAR U BEOGRADU, GORI 6.000m2: Plamen visok 50 metara, čuju se i eksplozije! (VIDEO)

POŽAR U BEOGRADU, GORI 6.000m2: Plamen visok 50 metara, čuju se i eksplozije! (VIDEO)

Veliki požar izbio je noćas u Makišu u skladištu kompanije DM zahvativši više od 6.000 kvadratnih metara magacinskog prostora. Povređenih nema.

vatrogasci

Najmanje 20 vatrogasnih ekipa sa više od 60 vatrogasaca jutros od 5 časova pokušava da zauzda vatrenu stihiju. Gust dim širi se iz Makiša prema Ostružnici. Povremeno se čuju i manje eksplozije jer je deo magacinske hale, koji su pored DM kompanije koristile i neke druge firme, bio pun lako zapaljive robe, a pre svega kućne hemije. Reč je o magacinskom prostor zahvaćen plamenom zauzima površinu od 600×110 metara.

Vatrogasci su na lice mesta izašli posle samo 10 minuta od prijema poziva, na terenu je i vatrogasni brod kao i komunalne službe, pre svega Vodovoda i kanalizacije, sa 10 svojih cisterni. Na licu mesta su i eko-toksikološke ekipe koje vrše merenja jer se nad Makišem vije gust dim.

Kada požar bude ugašen, na teren će izaći i policajci Pete uprave kriminalističke policije kako bi ispitali šta je uzrok ovog požara.

Na mesto požara jutros je nešto posle 7.30 sati izašao i načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra MUP Predrag Marić koji je saopštio da očekuje da će vatrogasci uskoro ugasiti ovaj požar. Tom prilikom je potvrdio i da gore uglavnom lako zapaljivi proizvodi kućne hemije, te da uskoro očekuje i prva merenja toksikoloških ekipa koja treba da pokažu da li je crn i gust dim koji se od Makiša vije ka Ostružnici opasan po građane.

(Web-tribune.com, Kurir)

Check Also

HITNA VEST: “OBORILI SMO TREĆINU BIRAČKIH MESTA, RIK MORA DA PONIŠTI IZBORE”

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da su “izbori oboreni na …