Home / AKTUELNO / PREMINUO NEBOJŠA GLOGOVAC!

PREMINUO NEBOJŠA GLOGOVAC!

Jedan od najpriznatijih glumaca srednje generacije Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros, nezvanično je potvrđeno „Novostima“ u Institutu za onkologiju.

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Nebojša Glogovac je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su u klasi bili i Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković.

Glumac se rodio 1969. godine u Trebinju. Kada je imao 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.

Prvu ulogu ostvario je u seriji „Bolji život“, u kojem igrao školskog druga Slobodana BobuPopadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u „Vukovar, jedna priča“, gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“, gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima „Do koske“, „Bure baruta“, a veliku popularnost stekao je u seriji „Porodično blago“, u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima „Munje“, „Kad porastem postaću kengur“, „Nebeska udica“ i drugim.

Glumac je na Pulskom festivalu prošle godine dobio Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu za tumačenje Vjekoslava Kralja u filmu Rajka Grlića „Ustav Republike Hrvatske“.

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …