Home / AKTUELNO / Pronađen sumnjiv paket u podzemnoj garaži ispod automobila u Vučićevoj zgradi- Premijer nije danas po prvi put došao na posao- Slučaj povezan sa oružjem u Jajincima? (VIDEO)

Pronađen sumnjiv paket u podzemnoj garaži ispod automobila u Vučićevoj zgradi- Premijer nije danas po prvi put došao na posao- Slučaj povezan sa oružjem u Jajincima? (VIDEO)

Policija je u utorak uveče u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašla još jedan arsenal oružja, koji se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u subotu u blizini porodične kuće premijera Srbije.
vucic
Ukradeni automobil marke “reno megan”, u kome je pronađen dodatni arsenal oružja primećen je u subotu u poslepodnevnim satima u Jajinačkoj šumi, u neposrednoj blizini lokacije na kojoj je pronađen prvi arsenal, preneo je Pink tv.

U okviru istrage o pronađenom arsenalu u subotu, pripadnici MUP-a su u novobeogradskoj garaži u automobilu pronašli 400 grama trotila, dva puta po 200 grama, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kapisle, jedan revolver, automatski pištolj “hekler i hok”, kao i veću količinu municije.

Reč je o eksplozivu velike razorne moći.

Taj eksploziv služi za rušenje objekata i upotrebljava se u građevinarstvu, rudarstvu i vojnoj industriji, kada je reč o legalnoj upotrebi, ali ga koriste i kriminalci kada organizuju različite likvidacije.

Razorna moć ovog eksploziva je, prema rečima stručnjaka, pet puta jača od klasičnog eksploziva.

To je stabilan eksploziv, može dugo da se skladišti, a kriminalci ga koriste postavljanjem ispod vozila i ativiraju ga daljinski uglavnom preko mobilnog telefona.

Količina pronađenog eksploziva je apsolutno dovoljna da sruši manju zgradu, ali isto tako i da uništi blindirani automobil.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke.

Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila je da se Aleksandar Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da odgovori na pitanje koji je razlog njegovog odsustva, prenosi “Blic”.

Ni drugi izvori iz Vlade nisu znali da kažu da li je reč o nekim iznenadnim državnim poslovima ili Vučićevo odsustvo ima veze sa gorućom bezbednosnom krizom, odnosno sa otkrićem arsenala oružja u blizini kuće premijerove porodice u Jajincima, i sa saznanjem iz istrage da se radilo o planu atentata čija bi meta bio premijerov brat Andrej.

Poznavaoci prilika u zgradi Vlade u Nemanjinoj ulici koje iznenađeni su jutrošnjim razvojem događaja, za koji navode da je bez presedana.

Podsetimo, danas je došlo do evakuacije zgrade “Er Srbija”, nakon dojave o bombi, za koju se kasnije ispostavilo da je lažna. Kako saznajemo, odmah pored evakuisane zgrade u susednoj, nalazi garsonjera premijera Srbije Aleksandar Vučića.

Pogledajte video:

 

(Tanjug)

Check Also

EKSKLUZIVNO NOGO: IMAM VIDEO KOJI KOMPROMITUJE VUČIĆA, EVO S KIM JE SEDEO.. (VIDEO)

Političar Srđan Nogo bio je gost Srbin.info i otkrio mnogo ekskluzivnih informacija u vezi afera …