Home / AKTUELNO / PUTIN PRED VELIKOM ODLUKOM: OVO BI MOGLO DA UZDRMA AMERIKU

PUTIN PRED VELIKOM ODLUKOM: OVO BI MOGLO DA UZDRMA AMERIKU

Amerika od 2. avgusta prestaje da poštuje Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa!

Raspoređivanje američkih raketa u Evropi koje su ranije bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i kratkog dometa izazvaće simetričan odgovor Rusije, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

Diplomata nije naveo moguće geografske tačke gde Moskva može rasporediti nuklearne balističke rakete kopnenog baziranja, ali je naveo da će ključni faktor biti „vreme doleta“.

– Ipak se nadam da će surova realnost koja će stupiti prekosutra urazumiti ljude koji se još uvek, po mom mišljenju, igraju sa evropskom i globalnom bezbednošću – naglasio je Rjabkov.

Ranije je Vašington potvrdio da će od 2. avgusta sebe smatrati slobodnim od obaveza iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. Moskva je donela sličnu odluku.

Međutim, predsednik Rusije Vladimir Putin je 2. februara ove godine izjavio da Moskva neće razmeštati rakete srednjeg i kratkog dometa na kopnu, sve dok se u odgovarajućim regionima ne pojave američke rakete slične klase.

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …