Home / AKTUELNO / PUTIN ZALEDIO IZRAEL: Nećete bombardovati Irak, sada su tamo i naša naftna polja..

PUTIN ZALEDIO IZRAEL: Nećete bombardovati Irak, sada su tamo i naša naftna polja..

putin

Poznati ruski novinar Maksim Sučkov objavio je da je, prema informacijama do kojih je došao, premijer Izraela Benjamin Netanijahu obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina da Izrael razmatra mogućnost korišćenja sirijskog vazdušnog prostora kako bi poslali svoje vazduhoplovne snage u region Iračkog Kurdistana.

Iako bi se Izrael, navodno, ograničio samo na „humanitarnu pomoć“ Regionalnoj vladi Kurdistana (RVK), treba napomenuti i da je Izrael još odavno označio iračke,pretežno šiitske, Jedinice narodne mobilizacije (JNM) kao svog protivnika u regionu i da se ne bi libili da oprobaju svoju vatrenu moć nad njima.

Prema navodima Sučkova, ruske vlasti nisu imale pozitivan odgovor za Tel Aviv.

Prema tvrdnjama njegovih izvora, Moskva je poručila Izraelcima da ne očekuju pomoć po ovom pitanju.

Štaviše, kako tvrdi ruski novinar, Moskva će učiniti sve što je u njenjnoj moći da spreči eskalaciju u Iraku, budući da su nedavno dogovorene velike ruske investicije u naftni sektor te zemlje.

U povezanom sledu događaja, visoki izraelski zvaničnik danas je za Rojters izjavio da Tel Aviv vidi Irački Kurdistan kao „ulaz na strateško mesto“ za Izrael, zbog neposredne blizine izraelskih neprijatelja – Irana i Sirije, i da njegova zemlja želi da vidi da neko što pre obezbedi Kurdima sredstva za odbranu od iračkih napada.

Check Also

GORI PARIZ- DEMONSTRANTI ZAPALILI I CENTRALNU BANKU FRANCUSKE (VIDEO)

Francuska policija upotrebila je suzavac protiv demonstranata koji su se okupili u Parizu zbog donošenja …